Siirry sisältöön
Haku

Varsinais-Suomen kumppanuusfoorumi on varsinaissuomalaisen yhteistyön sytyttäjä ja ikkuna varsinaissuomalaisiin verkostoihin. Kumppanuusfoorumilta löydät varsinaissuomalaiset maakuntastrategian tavoitteita edistävät toimijat ja niiden muodostamat aktiiviset verkostot.

Varsinais-Suomen kumppanuusfoorumi koostuu moninaisten Varsinais-Suomelle tärkeiden teemojen ympärille muodostuneista kumppanuusverkostoista ja palveluista, joissa maakuntamme toimijat rakentavat kumppanuuksia ja tekevät yhteistyötä maakuntastrategian ja -ohjelman tavoitteiden ja toimenpiteiden edistämiseksi – usein myös yli maakuntarajojen ja kansainvälisesti.

Kenelle kumppanuustyö on tarkoitettu?

Varsinais-Suomen kumppanuusfoorumi on tarkoitettu kaikille niille varsinaissuomalaisille toimijoille, joiden työ liittyy maakuntastrategian ja -ohjelman teemoihin, ja jotka haluavat osallistua näiden asiakirjojen asettamien tavoitteiden ja toimenpiteiden toteuttamiseen: esimerkiksi kunnille, oppilaitoksille, valtion laitoksille, järjestöille ja yhdistyksille, erilaisille kehittäjäorganisaatiolle sekä yrityksille.

Miten ja miksi mukaan kumppanuustyöhön?

Varsinais-Suomen kumppanuusfoorumin toimintaan pääset mukaan ottamalla yhteyttä sinua kiinnostavaan kumppanuusverkostoon. Verkostojen toiminta lähtee kunkin omista lähtökohdista ja tarpeista, ja ne edistävät yhteistyötä tietotarjonnalla, tapahtumin, projektien kautta ja erilaisin kontaktein. Verkostojen laaja asiantuntijaverkosto tuo ideoita ja näkyvyyttä niin yhteiselle työllemme kuin yksittäisten toimijoiden onnistumisille. Lisäksi järjestämme vuosittain kaikille verkostoille yhteisen Kumppanuusfoorumi-tapahtuman. Lue lisää siitä, miten voit tulla mukaan kumppanuustyöhön.

Kuka työtä tekee ja mitä on saavutettu?

Kumppanuusverkostojen yhteyshenkilöt löydät verkostojen omilta sivuilta. Nämä monista maakunnan organisaatioista tulevat asiantuntijat ovat avainasemassa verkostojen toiminnan ja kehittymisen osalta. Heihin voit olla yhteydessä erilaisissa yhteistyön kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä tai kun haluat tulla mukaan verkoston toimintaan.

Varsinais-Suomen kumppanuusfoorumin tukena ja koordinoijana toimii Varsinais-Suomen liiton kumppanuustiimi. Otamme mielellämme vastaan kehittämisideoita sekä yleiseen toimintaan liittyen että verkkosivujen kehittämiseksi. Voit aina olla meihin yhteydessä kumppanuuteen liittyvissä asioissa.

Tiimin vetäjä: kehittämispäällikkö Salla-Maria Lauttamäki (tiimin vetovastuu, maakuntastrategia, kmppanuusfoorumi, älykäs erikoistuminen, järjestöt), salla-maria.lauttamaki(at)varsinais-suomi.fi.


– Virpi Mamia, maakunta-arkkitehti
– Petteri Partanen, elinkeinopäällikkö
– Jaana Salonen, tiedonhallinnan suunnittelija
– Jenni Suominen, erikoissuunnittelija (kansainväliset asiat)
– Antti Vasanen, tietopalvelupäällikkö

Meidät tavoitat sähköpostitse: etunimi.sukunimi(at)varsinais-suomi.fi .

Jos haluaisit kehittää kumppanuustyötä ja verkostotyötä Varsinais-Suomessa yhdessä muiden ammattilaisten kanssa, voit tulla mukaan kumppanuuden sparrausryhmän toimintaan. Sparrausryhmä on epävirallinen, kumppanuustyön tueksi koottu yhteistyöryhmä, joka ideoi, kehittää ja haastaa tapaamme toimia. Se pohtii uudistumistarpeita ja sitä, miten varsinaissuomalaiset kumppanuusverkostot voisivat toimia entistä paremmin yhteen: miten rakennamme uutta kumppanuutta.

Sparrausryhmään on kutsuttu parikymmentä aktiivista verkostotyön kehittämisestä kiinnostunutta avainkumppania ja se kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa. Ryhmä on avoin verkostotyön kehittämisestä kiinnostuneille asiantuntijoille! Ryhmän puheenjohtajana toimii Auran kunnanjohtaja Terhi Källi.

Siitä, miten meillä menee, voit lukea tarkemmin vuosikatsausten ja kumppanuusbarometrin tuloksista, jotka löytyvät maakuntastrategian seurantasivulta.

Tervetuloa Varsinais-Suomen kumppanuusfoorumille ja mukaan toimintaan! Rakennetaan yhdessä kestävien kumppanuuksien Varsinais-Suomea!

Salla-Maria Lauttamäki

kehittämispäällikkö

+358 40 520 0761