Siirry sisältöön
Haku
Kaksi miestä työskentelee auton korin ääressä autotehtaalla

Autoteollisuus on osa vahvaa Varsinais-Suomen valmistavaa teollisuutta. Uudessakaupungissa on valmistettu autoja jo yli viidenkymmenen vuoden ajan ja Valmet Automotiven tehtaalta on lähtenyt yli 1,7 miljoonaa tiukat laatukriteerit täyttävää ajoneuvoa. Merkkejä ja malleja on ollut lukuisia, esimerkiksi Saab, Porsche ja Mercedes-Benz. Tällä hetkellä tuotannossa on Mercedes-Benz malleja.

Sopimusvalmistajana Uudenkaupungin tehdas on valmis tuottamaan mitä tahansa hybridi- ja täyssähköautoja. Perinteisen autonvalmistuksen lisäksi Uudessakaupungissa kehitetään sähköisen liikkumisen ratkaisuja ja toimitaan akkujärjestelmien parissa.

1 700 000
valmistettua autoa

Sähköinen liikkuminen

Autoteollisuuden tarve akkujärjestelmille ja akkujen tuotantokapasiteetille kasvaa jatkuvasti. Autoteollisuuden lisäksi mm. pelloilla, metsissä tai rakennustyömailla liikkuvat työkoneet tarvitsevat kehittyneitä akkujärjestelmiä.

Valmet Automotive perusti ensimmäisen akkujen suursarjatuotantotehtaan Saloon vuonna 2019. Vuoden 2021 loppupuolella Uudessakaupungissa aloitti toinen suursarjatuotantoon yltävä akkutehdas, joka on osa autotehdasta. Sähköisen liikkumisen tulevaisuudennäkymistä kertoo se, että Valmet Automotive pyrkii nostamaan akkujärjestelmien liikevaihdon jo lähivuosina samalle tasolle tai jopa suuremmaksi kuin autonvalmistuksessa.

Kolme miestä keskustelee käytävällä tehtaassa jossa valmistetaa sähköautojen akkuja. Yksi mies tekee töitä akkujen parissa.

Sähköistymisen yritysekosystemi

Lounais-Suomen sähköistymisen yritysekosysteemiä rakennetaan Yrityssalon ja Turku Science Parkin yhteistyöllä. eFlow Hub – sivusto kokoaa yhteen ja tuo näkyviin akkuihin ja sähköiseen liikkumiseen liittyvää osaamista ja yritystoimintaa.

Ota yhteyttä!

Petteri Partanen

Petteri Partanen

elinkeinopäällikkö

+358 40 776 0630