Siirry sisältöön
Haku

Bilindustrin är en del av den starka, tillverkande industrin i Egentliga Finland. I Nystad har det tillverkats bilar redan för över femtio år och Valmet Automotive har levererat över 1,7 miljoner fordon som uppfyller höga kvalitetskrav. Ett stort antal bilmärken och modeller, till exempel Saab, Porsche och Mercedes-Benz, har varit i produktion. För tillfället tillverkar fabriken Mercedes-Benz-modeller.

Som en kontraktstillverkare är Nystads fabrik färdig att producera olika hybrid- och elbilar. Utöver den traditionella biltillverkningen utvecklas det nya lösningar för elektromobilitet och arbetas med batterisystem.

1 700 000
tillverkade bilar

Elektromobilitet

Bilindustrins behov av batterisystem och tillverkningskapacitet för batterier ökar kontinuerligt. Förutom bilindustrin behöver även mobila maskiner på åkrarna, i skogen eller på byggplatserna utvecklade batterisystem.

Valmet Automotive grundade den första fabriken för serietillverkning av batterier i Salo år 2019. I slutet av år 2021 inledde en annan batterifabrik som har kapacitet för storserieproduktion sin verksamhet i Nystad som en del av bilfabriken. Det säger mycket om framtiden inom elektromobilitet att Valmet Automotive strävar efter att höja omsättningen från batterisystem på samma eller till och med högre nivå än från biltillverkning.

Företagsekosystem inom elektrifiering

Företagsekosystem inom elektrifiering i Sydvästra Finland byggs i samarbete med Yrityssalo och Turku Science Park. Webbsidan eFlow Hub samlar och synliggör kompetens och företagsverksamhet med anknytning till batterier och elektromobilitet.

Kontakta oss!

Petteri Partanen

näringslivschef

+358 40 776 0630