Siirry sisältöön
Haku
työskentelyä avoimessa tilassa

Euroopan aluekehitysrahaston tavoite on parantaa työllisyyttä sekä lisätä alueiden kilpailukykyä ja elinvoimaisuutta. Keskeiset painopisteet ovat pk-yritystoiminnan kilpailukyvyn parantaminen sekä uuden tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen. Ohjelmalla tuetaan myös vähähiilisen talouden edistämistä.

Rakennerahasto-ohjelman tavoitteiden lisäksi kaikilla Etelä-Suomen maakunnilla on omat rahoitusta ohjaavat kehittämisen painopisteet, jotka on kirjattu maakuntaohjelmiin. Rakennerahasto-rahoituksessa panostetaan myös maakuntien älykkään erikoistumisen strategioiden kärkiteemoihin, osaamisalueisiin ja kehittämiskohteisiin.

Uudenmaan liitto koordinoi EAKR-hankerahoitusta Etelä-Suomen alueella. Uudenmaan liitto palvelee EAKR-hankerahoituksen osalta Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen alueilla.

Varsinais-Suomen liitto valmistelee Varsinais-Suomea koskevat EAKR-hankkeet edelleen omille päätöksentekoelimilleen.

Valtioneuvosto hyväksyi 21.10.2021 EU:n alue- ja rakennepolitiikan kansallisen ohjelman Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027. Uusi ohjelmakausi käynnistyy Suomessa marraskuussa 2021.

Kysyttävää? Ota yhteyttä!

Ville Roslakka

Ville Roslakka

erikoissuunnittelija

+358 (0)50 5920 404