Siirry sisältöön
Haku

Varsinais-Suomen liitossa on otettu käyttöön whistleblowing-ilmoituskanava, jonne voi ilmoittaa liitossa havaitusta vastuuttomasta toiminnasta tai väärinkäytöksestä. Ilmoituskanavan löydät täältä:

Ilmoituskanavan kautta työntekijä tai liiton luottamushenkilö voi ilmoittaa Varsinais-Suomen liiton toimintaan liittyvästä väärinkäytösepäilystä, rikoksista, rikkomuksista tai laiminlyönneistä. Väärinkäytösepäily voi koskea esimerkiksi:

Suhtaudumme vakavasti kaikkeen laittomaan, epäeettiseen ja muuhun toimintaohjeidemme vastaiseen toimintaan ja kannustamme tuomaan ne tietoomme aina, kun siihen on perusteltu epäilys.

Ilmoituksen voi jättää joko omalla nimellä tai anonyymisti. Ilmoituskanavaa hoitaa ulkopuolinen kumppani (EasyWhistle) nimettömyyden varmistamiseksi. Ilmoitusmenettely on salattu ja suojattu salasanalla. Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti eikä ilmoituksen tekijää voi jäljittää. Muista ottaa järjestelmästä saatu tunniste talteen itsellesi, jotta pääset katsomaan vastausta ja käsittelyprosessin etenemistä.

Lue lisää ilmoituksen käsittelystä ilmoituskanavaohjeesta ja lue myös siitä, miten henkilötietoja käsitellään kanavalla.

Väärinkäytösepäilyjen ilmoituskanavan käyttöönotto perustuu EU:n Whistleblower-direktiiviin.

Huomioithan, että ilmoituskanava ei ole palautekanava vaan tarkoitettu väärinkäytösepäilyistä ilmoittamiseen. Tavanomaista palautetta voit antaa niihin tarkoitettujen kanavien kautta, ottamalla yhteyttä liiton työntekijöihin tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kirjaamo@varsinais-suomi.fi.

Kysyttävää? Ota yhteyttä

Petra Määttänen

Petra Määttänen

hallintojohtaja

+358 41 502 5246

Jaana Salonen

tiedonhallinnan suunnittelija

+ 358 40 508 9007