Siirry sisältöön
Haku

Etelä-Suomen maakunnat Varsinais-Suomi, Uusimaa, Päijät-Häme, Kymenlaakso ja Etelä-Karjala ovat käynnistäneet tiiviin edunvalvonta- ja EU-vaikuttamistyön yhdessä. Yhteistyön puitteissa mm. järjestettiin ensimmäiset Etelä-Suomen valtiopäivät loppuvuonna 2021. Keväällä 2023 Etelä-Suomi keskittyy yhteiseen hallitusohjelmavaikuttamiseen. Tavoitteena on kohdistaa valtion panoksia sinne, missä niille syntyy lisäarvoa koko maan eduksi.

Yhteisen edunvalvonnan vahvistamiseksi nämä viisi alueen maakuntaa ovat perustaneet kansanedustajista ja maakuntapoliitikoista koostuvan neuvottelukunnan, jonka tehtävänä on ajaa Etelä-Suomen asiaa tulevalla vaalikaudella. Nykyisessä eduskunnassa Etelä-Suomella on 93 kansanedustajaa. Yhteistyötä tehdään yhdessä niin virkamiesten, vaikuttajien kuin yksityisen sektorin kanssa. Yhteinen edunvalvonta on tärkeää kaikille eteläsuomalaisille. Hyvinvoiva Etelä-Suomi on tae koko Suomen menestymiselle ja kilpailukyvylle. Siksi yhteistä edunvalvontaa tarvitaan aluetta ja eteläsuomalaisia yhdistävissä kysymyksissä.

Etelä-Suomen hallitusohjelmatavoitteet

Yhteiset hallitusohjelmatavoitteet korostavat aluekehitysrahoituksen uudistamista sekä työvoiman saatavuuden parantamista ja toimivia liikenneyhteyksiä. Etelä-Suomen elinvoima on koko Suomen huoltovarmuuden ja turvallisuuden ennakkoehto.

Etelä-Suomeen on keskittynyt yli 50 % koko Suomen BKT:stä ja työvoimasta sekä lähes puolet Suomen väestöstä.

Kysyttävää? Ota yhteyttä!

Kari Häkämies

Kari Häkämies

maakuntajohtaja

+358 44 201 3204

Malla Rannikko-Laine

Malla Rannikko-Laine

vt. edunvalvontajohtaja

+ 358 40 721 3429

Saara Nuotio-Coulon

Toimiston päällikkö, Eurooppa-toimisto

+32 498 10 32 71