Siirry sisältöön
Haku

Etelä-Suomen maakunnat Varsinais-Suomi, Uusimaa, Päijät-Häme, Kymenlaakso ja Etelä-Karjala tekevät yhteistyötä ja vaikuttamista yhteisten tavoitteiden eteen.

Etelä-Suomi Suomen kasvun veturina tarvitsee yhteistä EU-edunvalvontaa, sekä yhteisen äänen valtakunnan politiikkaan vaikuttamiseksi.

Etelä-Suomen maankunnat kärsivät muun muassa aluepolitiikan rahanjaossa verrattuna Itä- ja Pohjois-Suomeen, ja yhteistyötä vahvistetaankin tasapuolisemman aluepolitiikan eteen Suomessa.

Maakunnat ovat käynnistäneet tiiviin edunvalvonta- ja EU-vaikuttamistyön yhdessä. Yhteistyön puitteissa mm. järjestettiin ensimmäiset Etelä-Suomen valtiopäivät loppuvuonna 2021. Vuonna 2022 Etelä-Suomi valmistautuu yhteiseen hallitusohjelmavaikuttamiseen. Tavoitteena on kohdistaa valtion panoksia sinne, missä niille syntyy lisäarvoa koko maan eduksi.

Etelä-Suomeen on keskittynyt yli 50 % koko Suomen BKT:stä ja työvoimasta sekä lähes puolet Suomen väestöstä.

Yhteistyötä tehdään yhdessä niin virkamiesten, vaikuttajien kuin yksityisen sektorin kanssa. Yhteinen edunvalvonta on tärkeää kaikille eteläsuomalaisille. Hyvinvoiva Etelä-Suomi on tae koko Suomen menestymiselle ja kilpailukyvylle. Siksi yhteistä edunvalvontaa tarvitaan aluetta ja eteläsuomalaisia yhdistävissä kysymyksissä.

Kysyttävää? Ota yhteyttä!

Malla Rannikko-Laine

Malla Rannikko-Laine

kehittämispäällikkö

+ 358 40 721 3429

Saara Nuotio-Coulon

Toimiston päällikkö, Eurooppa-toimisto

+32 498 10 32 71