Siirry sisältöön
Haku

Varsinais-Suomen luonto tarjoaa monipuoliset virkistysmahdollisuudet merellisestä saaristossa, erämaisilla suoalueilla ja kulttuuriympäristöltään ainutlaatuisissa ympäristöissä. Virkistysalueet ja kohteet toimivat vahvana ja houkuttelevana perustana matkailulle ja alueemme asukkaiden arkiliikunnan paikkoina.

Virkistysalueita ja -kohteita ylläpidetään ja hoidetaan niin kuntien kuin yhdistysten toimesta, puhumattakaan laajasta palveluja tarjoavien yrittäjien verkostosta. Tärkeän rungon virkistysalueille muodostavat myös Metsähallituksen ylläpitämät kansallispuistot.

Varsinais-Suomen virkistysalueiden ja -kohteiden tiedot on keskitetysti kerätty Virma Kartta -palveluun, jota täydennetään ja ylläpidetään jatkuvasti.

Varsinais-Suomen reitistöryhmä

Reitistöryhmä on toiminut vuodesta 2017 lähtien vapaamuotoisena kehittäjien ryhmänä. Reitistöryhmän toiminnan tavoitteena on tiedonkulun ja yhteistyön lisääminen retkeilyreittien kanssa toimivien ja niitä kehittävien tahojen välillä (pyöräily-, kävely-, vaellus- ja melontareitit). Lisäksi ryhmässä kootaan tietoa ja edistetään Varsinais-Suomen retkeilyreittien tasoa ja tunnettavuutta kun ryhmä toimii maakunnallisena yhteistyötahona valtakunnallisen kehittämistyöhön osalta (Visit Finlandin Outdoors Finland -ohjelma, Rural Finland ym.). Ryhmän tapaamisiin on vapaa pääsy kaikille retkeilyreittien kanssa toimiville tahoille. Ryhmä kokoontuu 2-4 kertaa vuodessa tai tarpeen mukaan.

Ryhmän yhteyshenkilö: Ruoka- ja yritysasiantuntija Mari Mäenpää, Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria Länsi-Suomi ry, mari.maenpaa (at) maajakotitalousnaiset.fi

Terhi Ajosenpää, ProAgria Länsi-Suomi

Paula Avellan, Loimaan kaupunki

Mia Boström, Leader-ryhmä I samma båt

Rauni Halonen, Leader-ryhmä Pyhäjärviseutu

Kukka Hammarström, Kaarinan kaupunki

Esa Högblom, Varsinais-Suomen liitto

Tuuli Jansson, Leader-ryhmä Ravakka

Jari Kaaja, Pyörämatkailukeskus

Sanna-Mari Kunttu, Kemiönsaaren kunta

Maiju Kähärä, Lounaistieto / Varsinais-Suomen liitto

Laura Lehtonen, Metsähallitus

Annastiina Papinaho, Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituli

Jouko Parviainen, Leader-ryhmä Varsin Hyvä

Anu Pekanniemi, Leader-ryhmä Ykkösakseli

Taina Simola, Leader-ryhmä Jokivarsikumppanit

Mertsi Töttölä, Novida Loimaa

Tekijöitä ja materiaaleja

Materiaali on tehty kuntien ylläpitämien ja omistamien sekä muiden kunnan alueella olevien retkeily- ja ulkoilureittien ja –kohteiden kehittämisen tueksi. Sisältö koostuu suosituksista ja ohjeista virkistyskäytön ja luontomatkailun laajempaan kehittämiseen ja yhteistyön edistämiseen kunnassa. Materiaali on julkaistu kesäkuussa 2023 osana Digi-Saapas-hanketta.

Lounaistiedon sivuille on koottu virkistyskohdetietoa ja materiaalia niin retkeilijöille, kunnille, kuin aiheen parissa toimiville yhdistyksille ja yrityksille.

Ota yhteyttä!

Sami Heinonen

Sami Heinonen

saaristo- ja maaseutuasiamies

+358 400 413 704