Siirry sisältöön
Haku

Varsinais-Suomi on tasapainoinen yhdistelmä tiivistä kaupunkirakennetta, perinteikästä maaseutu- ja kylämiljöötä, ainutlaatuista saaristokulttuuria sekä vaalittua monimuotoista luonnonympäristöä. Monikeskuksinen maakunta nojautuu menestyvään keskuskaupunki Turkuun sekä neljään vahvaan seutukeskukseen.

Elinympäristön rakentumista ohjataan ja kehitetään kaavoituksella ja muulla maankäytön suunnittelulla. Keskeinen kumppanuusfoorumi tämän aiheen ympärillä on maakunnallinen alueidenkäytön yhteistyöryhmä, jonka osalliset ovat kuntien kaavoituksesta vastaavat henkilöt. Yhteistyöryhmässä keskustellaan kuntien ajankohtaisista kaavoitus- ja aluekehitysasioista sekä alan ajankohtaisista asioista. Ryhmää koordinoi Varsinais-Suomen liitto ja se kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa.

Keskeinen osa elinympäristöämme on luonto- ja ja kulttuuriympäristömme, joihin liittyy useita eri kumppanuustoimijoita ja ryhmiä. Tärkeä elinympäristön veto- ja pitovoimatekijä on myös viihtyisä ja palveluita tarjoava luontoympäristö, jota edistetään virkistysteeman kumppanuusverkostoissa.

Ota yhteyttä!

Virpi Mamia

maakunta-arkkitehti (kaavoituspäällikkö)

+358 40 631 2868