Siirry sisältöön
Haku
Vaikuttajakoulun nuoret Turun kaupungintalolla

Varsinais-Suomen liitto on järjestänyt Varsinais-Suomen vaikuttajakoulua vuodesta 2016 saakka. Vaikuttajakoulun on kuuden lukuvuoden aikana käynyt 135 nuorta. Koulutus on rohkaissut nuoria osallistumaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja hakeutumaan vaikuttamistehtäviin.

135
Vaikuttajakoulun käynyttä nuorta

Vaikuttajakoulu on kohdistettu etenkin yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneille toisen asteen opiskelijoille, välivuosia viettäville tai juuri korkeakouluopintonsa aloittaneille nuorille. Osallistujat tutustuvat vuoden aikana erilaisiin vaikuttajatahoihin, vaikuttamisen keinoihin ja tuloksiin. Tavoitteena on madaltaa nuoren kynnystä ottaa osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun, kannustaa vaikuttajan uralle ja verkostoitua.

Käsiteltävinä aiheina ovat muun muassa päätöksenteko kunnissa, maakunnassa ja hyvinvointialueella, eduskunnassa sekä Euroopan unionissa. Lisäksi tutustutaan median, elinkeinoelämän ja järjestöjen toimintaan sekä kansainvälisiin suhteisiin. Kouluttajina toimivat eri alojen ammattilaiset, nuoret vaikuttajat, kokeneet valtiomiehet sekä Varsinais-Suomen liiton asiantuntijat.

Koulutukseen otetaan vuosittain noin 20 nuorta. Vaikuttajakoulu on osallistujille maksuton ja se on osa Varsinais-Suomen liiton edunvalvontatoimintaa. Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat voivat saada vaikuttajakoulusta opintosuorituksen sopimalla oppilaitoksen kanssa. Myös muille kuin Turun AMK:n opiskelijoille pisteytys on mahdollinen ammattikorkeakoulun kautta.

Vaikuttajakoulun vierailut kaudella 2023 – 2024


15. marraskuuta

Tapaaminen Pirkanmaan liiton vaikuttajakoulun kanssa Tampereella

Tapaamisessa tutustumme Pirkanmaan liittoon ja verkostoidumme Pirkanmaan vaikuttajakoulun nuorien kanssa. Tapaamme myös Tampereen pormestaria ja Allianssin puheenjohtajaa.

12. joulukuuta 

Varsinais-Suomen hyvinvointialue

Tapaamisessa verkostoidumme Varhan nuorisovaltuutettujen kanssa ja järjestämme paneelikeskustelun aluehallituksen jäsenille, sekä nuorisovaltuuston puheenjohtajistolle.

8. helmikuuta

Eduskunta ja ministeriöt Tapaamme päivän aikana nuorisoministeri Sandra Berqvistiä, sekä tutustumme eduskuntaan ja eduskuntatyöhön ohjatulla kierroksella.

Vaikuttajakoulun yleinen ohjelmarunko

Vaikuttajakoulu – tutustuminen
Kuntapäätöksenteko
Hyvinvointialue ja aluehallinto
EU ja kansainväliset suhteet
Eduskunta ja ministeriöt
Elinkeinoelämä ja yksityinen sektori
Media ja viestintä
Järjestöt ja kolmas sektori
Päätöstilaisuus Eurooppa-päivänä

Vaikuttajakoulu toi uusia oivalluksia vaikuttamisen tavoista ja eri hallinnon tasoista

Eemeli Tuominen, Loimaa

Vaikuttajakoulu 2.0

Jade Tähtinen toimi vuonna 2023 harjoittelijana Varsinais-Suomen liiton vaikuttajakoululle ja toteutti vaikuttajakoululle kehittämistyön, jonka pohjalta alta löytyä Vaikuttajakoulu 2.0 -raportti on koottu. Jadella on pitkä kokemus vaikuttamisesta, soveltuvista korkeakouluopinnoista yhteisöpedagogina järjestöissä ja nuorisotyössä, sekä myös omaa kokemusta aiempien vuosien vaikuttajakoululaisena.

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä!

Malla Rannikko-Laine

Malla Rannikko-Laine

vt. edunvalvontajohtaja

+ 358 40 721 3429