Siirry sisältöön
Haku
Vaikuttajakoulun nuoret Turun kaupungintalolla

Varsinais-Suomen liitto on järjestänyt Varsinais-Suomen vaikuttajakoulua vuodesta 2016 saakka. Vaikuttajakoulun on viiden lukuvuoden aikana käynyt 100 nuorta. Koulutus on rohkaissut nuoria osallistumaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja hakeutumaan vaikuttamistehtäviin.

100
Vaikuttajakoulun käynyttä nuorta

Vaikuttajakoulu on tarkoitettu toisen asteen opiskelijoille, vastavalmistuneille tai juuri korkeakouluopintonsa aloittaneille nuorille. Osallistujat tutustuvat yhden lukuvuoden aikana erilaisiin vaikuttajatahoihin, vaikuttamisen keinoihin ja tuloksiin. Käsiteltävinä aiheina ovat muun muassa päätöksenteko eduskunnassa, kunnissa ja Euroopan unionissa sekä kansainvälinen politiikka. Lisäksi tutustumme aluehallintoon, mediaan, elinkeinoelämään ja järjestöjen toimintaan. Kouluttajina toimivat eri alojen ammattilaiset, nuoret vaikuttajat, kokeneet valtiomiehet sekä Varsinais-Suomen liiton asiantuntijat.

Koulutukseen otetaan vuosittain noin 15–20 nuorta. Vaikuttajakoulu on osallistujille maksuton ja se on osa Varsinais-Suomen liiton edunvalvontatoimintaa.

SEURAAVA HAKU KEVÄÄLLÄ 2023

Haku vaikuttajakoulun vuosikurssille 2022-2023 on päättynyt. Mukaan vaikuttajakouluun voi hakea jälleen keväällä 2023. Koulutukseen osallistumiselle ei ole vaatimusta aiemmasta kokemuksesta, vaan osallistujat valitaan nuoren oman kiinnostuksen ja motivaation perusteella.

OHJELMA 2022 – 2023:

VAIKUTTAJAKOULU – TUTUSTUMINEN
KUNTAPÄÄTÖKSENTEKO
HYVINVOINTIALUE JA ALUEHALLINTO
EU JA KANSAINVÄLISET SUHTEET
EDUSKUNTA JA MINISTERIÖT
ELINKEINOELÄMÄ JA YKSITYINEN SEKTORI
MEDIA JA VIESTINTÄ
JÄRJESTÖT JA KOLMAS SEKTORI
PÄÄTÖSTILAISUUS EUROOPPA-PÄIVÄNÄ

Vaikuttajakoulu toi uusia oivalluksia vaikuttamisen tavoista ja eri hallinnon tasoista

Eemeli Tuominen, Loimaa

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä!

Malla Rannikko-Laine

Malla Rannikko-Laine

kehittämispäällikkö

+ 358 40 721 3429

Janne Virtanen

Janne Virtanen

edunvalvontajohtaja

+358 40 583 6950