Siirry sisältöön
Haku

Kansainvälisyys on Varsinais-Suomen valtti. Yhteistyö yli maa- ja kulttuurirajojen on luontevaa ja tuo uusia tuulia ja hyvinvointia alueelle. Varsinais-Suomen kansainvälinen foorumi on maakunnallinen viestintä- ja yhteistyöverkosto, jossa aktiiviset osaajat työskentelevät alueen kansainvälisyyden, saavutettavuuden ja näkyvyyden kasvattamiseksi. Kansainvälinen foorumi tarjoaa alustan tiedon ja kokemusten vaihdolle ja edistää siten toimijoiden yhteisymmärrystä varsinaissuomalaisten toiminnasta erityisesti Itämeren alueella ja Euroopan unionissa. Tällä hetkellä foorumilla mukana ovat Centrum Balticum -säätiö, Turun ja Varsinais-Suomen Eurooppa-toimisto, Turun kaupunki ja foorumin kokoonkutsujana Varsinais-Suomen liitto.

27 varsinaissuomalaisen kunnan yhteys 27 jäsenvaltioon – ota yhteyttä!

Centrum Balticum kokoaa itämerellisen tiedon

Centrum Balticum -säätiö on Itämeri-yhteistyön erityisosaaja. Säätiön tavoite on edistää Itämeren alueen vaikuttavuutta ja merkitystä sekä lisätä alueen hyvinvointia. Centrum Balticum vaikuttaa kansainvälisissä hankkeissa, tuottaa tutkimustietoa ja tuo asiantuntijoita yhteen. Centrum Balticum tukee vahvasti EU:n Itämeren alueen strategian toimeenpanoa.

Säätiö järjestää vuosittain Itämeri-foorumin, joka kokoaa korkean tason asiantuntijat. Julkaisuista tunnetuin on viikoittainen Pulloposti-kolumni. Ajankohtaista tutkimusta ja politiikkasuosituksia julkaistaan puolestaan BSR Policy Briefing -artikkelisarjassa ja Baltic Rim Economies -sarjassa.

Eurooppa-toimisto on virkeä satelliittimme Euroopassa

Varsinais-Suomen liitolla ja Turun kaupungilla on yhteinen edunvalvontatoimisto Brysselissä. Eurooppa-toimisto edistää Turun ja Varsinais-Suomen intressejä EU:n päätöksenteossa, tukee varsinaissuomalaisia toimijoita eurooppalaisessa yhteistyössä sekä välittää tietoa EU-rahoitusmahdollisuuksista.

Turun kaupungin kansainväliset asiat: Portti maakuntaan ja maakunnan portti maailmalle

Alueemme suurimman kaupungin, Turun, kansainväliset yhteydet ovat Suomen vanhimmat ja vireimmät. Turun aktiivisuus Itämeren alueella tuo vetovoimaa koko maakuntaan. Kaupungin monet verkostot ja toimijat, sekä kaupungissa asuvat ulkomaalaiset tuovat kansainvälisen yhteistyön meidän kaikkien ulottuville.

Ota yhteyttä!

Jenni Suominen

KV- erikoissuunnittelija

+358 40 144 7926