Siirry sisältöön
Haku

Varsinais-Suomi on kansainvälinen ja elinkeinorakenteeltaan monipuolinen, ainutlaatuisen Saaristomeren ja ympäristön sekä viljavan maaseutumaiseman maakunta, jonka katse on vahvasti tulevaisuudessa. Teknologinen osaaminen, laaja ja laadukas korkeakoulutus, väestön monimuotoisuus, kulttuuri, historia ja perinteet antavat pohjan, jolta on hyvä ponnistaa menestykseen.

Varsinais-Suomi on yksi neljästä maakunnasta, joiden väestön odotetaan kasvavan. Samalla kun syntyperäiset varsinaissuomalaiset jäävät mielellään kotiseudulleen, houkuttelee maakunta uusia asukkaita muualta Suomesta ja kansainvälisesti asettumaan asukkaaksi, opiskelemaan ja työllistymään. Monipuolinen työnantajakenttä sekä viihtyisä elinympäristö kohtuullisine elinkustannuksineen houkuttelevat.

Varsinais-Suomi on eurooppalaisittain hyvin tyypillinen keskisuuri maakunta, jossa suurempaa kaupunkiseutua ympäröi melko tiivis mutta kuitenkin maaseutumainen vaikutusalue. Tätä kuvastaa hyvin vertailu muihin eurooppalaisiin alueisiin.

Tiesitkö, että Varsinais-Suomessa:

Varsinais-Suomi on: