Siirry sisältöön
Haku

Tietopankki esittelee maakunnan liikenteen ja liikkumisen kehittämistyötä

Tähän päivittyvään tietopankkiin on koottu eri organisaatioiden tuottamia materiaaleja ja sisältöjä liikenteen ja liikkumisen teemoissa. Tietopankki sisältää tietoa niin konkreettisista infrahankkeista, projekteista, toimintaa ohjaavista dokumenteista kuin esimerkiksi osallisuutta ja vuorovaikutusta edistävistä keinoista.

Huomioithan, että tietopankki on vielä kehitteillä ja sekä sisältöjä että suodatusvalikkoja rakennetaan aktiivisesti syksyn 2021 aikana. Tämänkin jälkeen sitä täydennetään tarpeen mukaan ja päivitetään säännöllisesti. Mikäli haluat täydentää tietopankkia tai antaa siitä palautetta, otathan yhteyttä!

Valonian koostama työkalu, jonka avulla erilaisia liikkumisen ratkaisuja voi etsiä kohderyhmittäin, teemoittain tai esimerkiksi kulkutavan mukaan.
Kestävän liikkumisen ratkaisupaletti
Osallistavan kaupunkisuunnittelun käsikirja kokoaa yhteen HEAT – Participatory Urban Planning for Healthier Urban Communities -hankkeen kokemuksia ja oppeja.
Osallistavan kaupunkisuunnittelun käsikirja
Liikenneympäristökyselyn avulla selvitetään asukkaiden asenteita ja kulkutottumuksia sekä voidaan arvioida liikennejärjestelmätyön tavoitteiden ja toimenpiteiden painoarvoa sekä vaikutuksia.
Turun ydinkaupunkiseudun liikenneympäristökyselyt 2017 & 2019
Hausta löytyvät ne suunnitteilla, käynnissä ja valmistuneet Väyläviraston kehittämishankkeet sekä ELY-keskusten vastuulla olevat tiehankkeet, joilla on omat nettisivut.
Väyläviraston tiehankkeet Varsinais-Suomessa
Varsinais-Suomen liikkumisen ohjauksen toimenpidesuunnitelma toimii ohjenuorana siihen, miten liikkumisen ohjauksen asioita edistetään seudulla sekä apuna toimenpiteiden rahoituksen hakemiselle myös muista lähteistä.
Varsinais-Suomen liikkumisen ohjauksen toimenpidesuunnitelma
MAL-sopimuksen tarkoituksena on vahvistaa kuntien keskinäistä yhteistyötä ja suunnitteluyhteistyön jatkuvuutta, kumppanuutta seudun kuntien ja valtion välillä sekä osapuolten yhteistä sitoutumista seudun kehittämistä koskeviin tavoitteisiin ja niiden edellyttämiin toimenpiteisiin.
Turun kaupunkiseudun maankäytön, asumisen ja liikenteen sopimus 2020–2031 (PDF)
Ajankohtaisia pyöräilykuulumisia, erilaisia toimijoita ja mielenkiintoisia tilastonostoja kokoava Pyöräilykatsaus koottiin ensimmäistä kertaa Turun seudulla vuonna 2019. Katsauksessa ovat mukana Kaarina, Lieto, Naantali, Raisio ja Turku.
Turun kaupunkiseudun pyöräilykatsaus 2019
Valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma vuosille 2021–2032 on strateginen suunnitelma liikennejärjestelmän kehittämisestä. Se on laadittu liikennejärjestelmästä ja maanteistä annetun lain (503/2005) 15 b §:n mukaisesti.
Valtakunnallinen liikennejärjestelmäsuunnitelma vuosille 2021–2032
Kansainvälinen hanke 1.6.2021–31.5.2025. Varsinais-Suomen liiton ja Valonian tavoitteena on erityisesti edistää alueellisen junaliikenteen kehittymistä maakunnassa.
Scale-Up -hanke

Uutisia ja blogeja

Varsinais-Suomessa kerätään asukkaiden näkemyksiä liikenteestä
Kasitien pullonkaulat ratkottava väyläverkon investointiohjelmassa
Senioriasukkaita houkutellaan joukkoliikenteen käyttäjiksi vertaistuella ja ikäystävällisyyteen panostamalla
Ilmastotyössä kannattaa kurottaa omaa tonttia pidemmälle
Paikallisjunaliikenne Varsinais-Suomeen -webinaari
Ilmastoystävällistä liikkumista voi edistää niin kyläautoilla kuin työpaikan pyöräilytuella – tärkeää on yhteinen suunnittelu ja testaaminen

Katso kaikki uutiset ja blogit


Ota yhteyttä!

Heikki Saarento

Heikki Saarento

suunnittelujohtaja

+358 (0)40 7203 056

Marja Tommola

kestävän liikkumisen asiantuntija

+358 40 832 8515