Siirry sisältöön
Haku

Varsinais-Suomen ruokaketju muutoksessa -tilaisuus Liedossa 27.3. klo 12–16

Vljapeltoa

Liedon kaupungintalolla järjestetään torstaina 27.3.2025 iltapäivätilaisuus, jossa käydään monipuolisesti läpi maakunnan ruokaketjun tilaa – niin haasteita kuin keinojamme ratkaista niitä.

Varsinais-Suomen maakunta on yksi merkittävimmistä ja monipuolisimmista ruoantuotantoalueista Suomessa. Maakunnalla on keskeinen asema ruoan ja elintarvikkeiden tuottajana Suomessa ja ruokaketjun vaikutus työllisyyteen ja talouteen alueella on mittava. Koko maakunnan liikevaihdosta 14 % muodostuu ruokaketjusta ja sen suora työllistävä vaikutus on vuonna 2019 ollut lähes 20 000 henkilöä.

Ruokaketjumme on kuitenkin suurten muutosten edessä. Ilmastonmuutos ja siihen sopeutuminen haastaa totuttuja toimintatapoja ja lisää tuotanto-olosuhteiden epävarmuutta. Ruoantuotantoon kohdistuu paineita kehittää toimintatapoja, jotka tukisivat nykyistä paremmin niin luonnon monimuotoisuutta kuin vesistöjemme parempaa tilaa. Kustannuskehitys haastaa ammattikeittiöitä. Lisäksi ala kaipaisi kipeästi uusia osaajia ja innokkaita tekijöitä.

Iltapäivän ohjelmassa pureudutaan maakunnan ruoantuotannon tulevaisuuteen seuraavien teemojen kautta:
• Ymmärrämmekö Varsinais-Suomen ainutlaatuisuuden?
• Toimintaympäristö muuttuu – se on haaste, mutta myös mahdollisuus
• Miten saamme kysynnän ja tarjonnan kohtaamaan myös tulevaisuudessa?
• Ruokaketju tarvitsee vetovoimaa ja osaajia

Tilaisuus on suunnattu kaikille ruokaketjun parissa työskenteleville, niin ruoantuottajille, aluekehittäjille, ruokapalveluammattilaisille kuin esimerkiksi tutkimus- ja oppilaisten edustajille sekä luottamushenkilöille. Ilmoittautuminen sekä päivän tarkempaan päivittyvään ohjelmaan tutustuminen onnistuu täällä: Varsinais-Suomen ruokaketju muutoksessa – Valonia

Tapahtuman järjestää Valonian ja Pyhäjärvi-instituutin Lähempää lautaselle -hanke yhteistyössä Varsinais-Suomen liiton, MTK Varsinais-Suomen, Turun kaupungin, Turun yliopiston ravitsemus- ja ruokatutkimuskeskuksen, Turun ammattikorkeakoulun, Luonnonvarakeskuksen, Varsinais-Suomen ELY-keskuksen, Yrityssalon ja Rasekon kanssa.

Lisätietoja

Anni Lahtela

Anni Lahtela

kehittämisasiantuntija

+358 40 631 3856