Siirry sisältöön
Haku

Tervetuloa We make transition! -hankkeen kick-off -tilaisuuteen

Photo by Kenny Eliason on Unsplash

Varsinais-Suomen liitto ja pilottipaikkakunnat Uusikaupunki ja Kemiönsaari ovat mukana We make transition! -hankkeessa. Toivotamme kaikki paikalliset kestävän tulevaisuuden tekijät ja siitä kiinnostuneet tervetulleiksi hankkeen kick-off -tilaisuuteen Helsinkiin perjantaina 10. maaliskuuta.

Ilmoittaudu We make transition! -hankkeen kick-off -tilaisuuteen tästä linkistä viimeistään 3.3.

Tilaisuuden esittely ja ohjelma

Kestävän tulevaisuuden saavuttamiseksi kaipaamme yhteisiä ponnistuksia yhteiskunnan kaikilta toimijoilta. Kuinka voimme tehdä parempaa yhteistyötä kestävyysmurroksen aikaansaamiseksi ja tuoda kansalaisyhteiskuntaa tiiviimmin mukaan niin julkisen sektorin kuin innovaatiotoimijoidenkin yhteistyöhön? 

We make transition! -hankkeessa tuotetaan toimijoille eri tapoja, osaamista ja paikkoja vuorovaikutuksen vahvistamiseksi. Hanke käynnistyy avaustilaisuudella 10. maaliskuuta Helsingissä, keskustakirjasto Oodissa. Tilaisuuden pääpuhuja on Derk Loorbach, Dutch Research Institute for Transition DRIFT:in johtaja.

Avausseminaarin yhteyteen järjestämme kaksi opintovierailua, joihin mahtuu rajallinen määrä osallistujia. Nopeat syövät hitaat! Ensimmäinen vaihtoehto on Malminkartanon avoin pop up -tila, joka kutsuu paikalliset mukaan alueella tehtävään innovaatiotyöhön. Toinen vaihtoehto on Jalotus, kestävän elämän yhteisö Keravan kartanon alueella. Vierailuihin järjestetään bussikuljetukset, jotka lähtevät Oodilta lounaan jälkeen.

We make transition! on EU Interreg Itämeren alueen ohjelman rahoittama hanke, jossa on 11 hankekumppania kuudesta Itämeren alueen maasta. Helsingissä järjestettävään avaustilaisuuteen on kutsuttu koko hankekonsortio, ja tilaisuus järjestetään englanniksi.

8:30 Registration and Coffee

9:30

– Opening words

– Accelerating sustainability transitions – Transition arenas as enablers of civil society participation, key-note speech by Derk Loorbach, Director, Dutch Research Institute for Transition – DRIFT

– City of Helsinki’s approach to neighborhood activation, Anni Salla, borough liaison, City of Helsinki

– Success factors of a local eco-social community, Anna Evilä, founder, Kerava Upcycling

– Sustainability transition in the cultural sector, Panu Sirkiä, CEO MyStash

– Discussion with the speakers

10:45 Break

11:00 We make transition! -project and how to get involved, Johanna Leino, Development director, Baltic Institute of Finland

11:15 Facilitated networking

12:00 Lunch

13:00 Study visits

16:00 Study visits end, transportation leaves from the sites

Mitä hanke tekee Varsinais-Suomessa?

We make transition! kokoaa julkisen sektorin, kansalaisyhteiskunnan ja PK-yritysten ekososiaalista kestävyyttä edistäviä toimijoita yhteen Kemiönsaaressa ja Uudessakaupungissa. Yhteen kokoavista keskustelutilaisuuksista ja niiden myötä toteutetuista kestävyyspiloteista saadut hyvät käytänteet jaetaan koko maakunnan toimijoiden kesken. Tavoitteenamme on edistää ekososiaalisesti kestävää siirtymää ja kehittää työkalua julkisen sektorin ja kansalaisyhteiskunnan innovaatioyhteistyön tiivistämiseksi.

Ole yhteydessä, jos kiinnostuit prosessista tai tunnistat paikallisia kansalaisyhteiskunnan toimijoita tai PK-yrityksiä, joiden potentiaali kestävän elämän edistämiseksi olisi hyvä saada käyttöön!

Lisätietoja

Henna Salminen

projektikoordinaattori

+358 40 569 3554