Siirry sisältöön
Haku

Sanoista tekoihin – ilmastoviestintäkampanjan työpaja kunnille

Valonia järjesti viime vuonna kuntien ilmastotyön tekijöille ja viestijöille koulutusta, jonka opit kerättiin hyväksi peruspaketiksi ilmastoviestinnän tavoista, kohderyhmistä ja tyyleistä. Tänä vuonna opit ja ideat jalostetaan asukkaille näkyviksi kampanjoiksi. Tule mukaan suunnittelemaan, mihin teemaan teidän kunnassanne voitaisiin tarttua!

Liki kaikki alueemme kunnat ovat joko jo tehneet tai parhaillaan suunnittelevat omaa ilmasto-ohjelmaansa, josta löytyy monta hyvää viestinnän teemaa ammennettavaksi. Mietitään yhdessä, miten tietoa ja hyviä esimerkkejä saadaan parhaiten ihmisten tietoon ja voisivatko esimerkiksi samasta teemasta kiinnostuneet kunnat suunnitella yhteiskampanjoita. Kampanjat ovat hyvä keino levittää tietoa ja saada ihmiset mukaan yhteiseen tekemiseen.

Työpajan tarkoituksena on ideoida teemoja, kohderyhmiä ja viestinnän tavat. Valonia on kuntien apuna suunnittelussa, visuaalisessa ilmeessä sekä toteutustapojen valinnassa. Valmiin kampanjan kunnat tekevät näkyviksi omille asukkailleen omia kanaviaan pitkin.

Työpaja on tarkoitettu etenkin kuntien ilmastotyötä ja viestintää tekeville. Lisäksi ideoimaan voivat tulla esimerkiksi järjestöjen edustajat tai muut tahot, jotka tavoittavat viestinnällään kuntalaisia.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu 25.2. mennessä Valonian tapahtumasivun lomakkeella

Ohjelmassa

Tilaisuudessa ideoita työstetään teemoittain / kohderyhmittäin. Päivän lopuksi ideat kootaan yhteen ja sovitaan jatkoaskelista.

Tarjoamme kahvit ja välipalaa iltapäivän aikana.

Lisätiedot

Tilaisuus järjestetään osana Sanoista tekoihin – kuntien ilmastosuunnitelmien jalkautus -hanketta, joka on saanut rahoitusta Ympäristöministeriön Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelmasta.

Anna Sampo

viestintävastaava (Valonia)

+ 358 40 197 2257

Maiju Oikarinen

viestintävastaava (Valonia)

+358 40 529 9411