Ruokaketjun yritysten tulevaisuudennäkymät
”Tulevaisuuden Kehitystarpeet Varsinaissuomalaisessa ruokaketjussa” eli TuKeVa -hanke on tehnyt mittavat kartoitustyön varsinaissuomalaisten ruokaketjun yritysten parissa. Vuoden 2021 aikana tehtiin reilu 160 yrityshaastattelua, joiden tavoitteena oli selvittää alueen ruokaketjun yritysten tulevaisuudennäkymät ja kehittämistarpeet ja -toiveet. Haastatteluiden pohjalta koottiin SWOT -yhteenvetoraportit sekä maakunta- että seutukuntatasolla.
Varsinais-Suomen ruokaketjun yritysten tulevaisuuden näkymät -infotilaisuudessa esitellään yrityshaastatteluiden ja SWOT -yhteenvetojen keskeisimpiä tuloksia ja keskustellaan siitä, miten näihin havaintoihin pystyttäisiin eri toimijatasoilla vastaamaan. Tilaisuus on tarkoitettu yritysneuvojille ja -kehittäjille, rahoittajille ja muille asiasta kiinnostuneille.
Ohjelma
13:00 Tervetuloa ja hankkeen esittely: Johanna Mattila, Turun yliopiston Brahea-keskus
13:10 Varsinais-Suomen ruokaketjun tulevaisuudennäkymät: Johanna Mattila, Turun yliopiston Brahea-keskus
13:40 Varsinais-Suomen seutukuntien ruokaketjun yritysten erityispiirteet ja keskeisimmät kehittämistarpeet
(10 min/seutukunta)
- Turunmaa, Margot Wikström Paraisten kaupunki ja Jonas Bergström Kemiönsaaren kunta
- Vakka-Suomi, Mirja Junkola Ukipolis Oy
- Loimaan seutu, Mertsi Töttölä Ammattiopisto ja lukio Novida
- Salon seutu, Hilkka Halla Yrityssalo Oy
- Turun seutu, Johanna Mattila Turun yliopiston Brahea-keskus
Keskustelua
TuKeVa -hanke toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaa 2014-2020 ja sitä rahoittavat Varsinais-Suomen ELY-keskus (80 %) ja hankkeen toteuttajat (20 %).
Lisätietoja:
Projektipäällikkö Johanna Mattila, Turun yliopiston Brahea-keskus, p. 040 565 8121 ja johanna.mattila@utu.fi .