Siirry sisältöön
Haku

Jätehuollon nykytila ja kehitystarpeet Lounais-Suomessa – selvityksen julkaisutilaisuus

Millainen on Lounais-Suomen jätehuollon nykytila? Mitä muutoksia uudistunut jätelaki tuo tullessaan juuri tällä alueella? Tervetuloa seuraamaan etäyhteydellä uunituoreen selvityksen tuloksia!

Toimivalla ja kehittyvällä jätehuollolla on merkittävä rooli alueellisessa kiertotaloudessa ja teema tulee harvinaisen lähelle myös tavallista kuntalaista. Uudistunut jätelaki ja sen tulevat muutokset tuovat mukanaan paljon uudistuksia ja kehittymispainetta jätehuoltoon ja sen toimijakenttään. Tekeillä olevassa FCG:n selvityksessä luodaan parempi käsitys koko Lounais-Suomen 43 kunnan jätehuollon nykytilasta sekä mm. alueen jätemääristä, erityispiirteistä ja toimijakentästä. Työssä tarkastellaan myös valtakunnallisen jätesuunnitelman tavoitteita ja toimenpiteitä niiden alueellisen toteutettavuuden kannalta sekä kartoitetaan merkittäviä alueellisia jatkoselvitystarpeita.

Selvityksen tarkoituksena on viestiä jätehuollon nykytilasta ja mahdollisuuksista Lounais-Suomessa sekä herättää kiinnostusta jätehuollon kehittämiseksi. Selvityksen kohderyhmää ovat kunnalliset ja maakunnalliset luottamushenkilöt, jätehuollon tilasta kiinnostuneet kuntalaiset, kuntien viranhaltijat, jätehuollon toimijat, jätehuoltoviranomaiset sekä aluekehittäjät ja esimerkiksi tutkimuslaitosten edustajat.

Ohjelmassa

Jätehuollon valtakunnallinen nykytila ja tulevat muutokset | Hanna Salmenperä, Suomen ympäristökeskus

Selvityksen esittely | Henna Punkkinen, FCG

Kommenttipuheenvuoroja mm. jätehuoltoviranomaisilta ja -yrityksiltä, kaupan alan toimijoilta sekä tutkimuslaitoksilta:

Kysymyksiä ja keskustelua

Tilaisuus järjestään osana Circwaste-hanketta.

Lisätiedot

Riikka Leskinen

Riikka Leskinen

toimialapäällikkö (Valonia)

+358 44 907 5995

Jätehuollon nykytila ja kehitystarpeet Lounais-Suomessa – selvityksen julkaisutilaisuus