Siirry sisältöön
Haku

Aluekoordinaattori edistää kiertotaloutta Circwaste -hankkeessa

Esittelemme tässä juttusarjassa teille uusia työntekijöitämme. Eeva Salmi ei kuitenkaan ole enää ihan uusi työntekijä, hän nimittäin aloitti jo viime lokakuussa meillä Circwaste – kohti kiertotaloutta -hankkeen Lounais-Suomen aluekoordinaattorina. Mutta vasta nyt ehdimme hänen kanssaan esittelyjutun tekoon. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan ;).

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Eeva ja tulen Turun seudulta. Olen koko ikäni asunut täällä pienehköissä kunnissa. Nuorena olin innokas käsityöläinen ja teinkin monta vuotta omassa pienessä kivijalkamyymälässä vaatteita ja tekstiilejä silkkipainantaa hyödyntäen, ompelupalvelun lisäksi. Luovuus on aina kulkenut mukanani, mutta iän karttuessa ympäristöasiat alkoivat kiinnostaa siinä määrin, että lähdin kouluttautumaan energia- ja ympäristötekniikan insinööriksi. Ennen tänne tuloa työskentelin VTT:llä Jyväskylässä tehden kokeellista tutkimustyötä veden, ravinteiden ja muiden arvoaineiden talteenotosta erilaisista jätevesistä. Lähdin alun perin tekemään sinne opinnäytetyötä, mutta se reissu sitten vähän venähti. Reissasin muutaman vuoden viikoittain Jyväskylään ja takaisin, mutta perheenlisäyksen jälkeen tämä ei tietenkään enää ollut toimiva ratkaisu. Niinpä lähdin etsimään lähempää töitä ja onnekseni löysin tieni Varsinais-Suomen liittoon kiertotalousasioiden äärelle.

Mitä tulit tekemään Varsinais-Suomen liittoon?

Tulin kansalliseen Circwaste – kohti kiertotaloutta hankkeeseen, jossa toimin Lounais-Suomen aluekoordinaattorina. Hanke keskittyy kiertotalouden edistämiseen tällä alueella valtakunnallisen jätesuunnitelman näkökulmasta. Työhön liittyy olennaisesti alueellinen sidosryhmätyöskentely. Syy miksi uudelleen kouluttauduin, oli vahva halu päästä vaikuttamaan asioihin, jotka edistävät mm. luonnonvarojen kestävää käyttöä ja päästöjen vähentämistä. Toivon, että pystyisin tässä työssä vaikuttamaan näihin asioihin. 

Mitä ottaisit mukaan etätyökomennukselle Saaristomeren yksinäiselle saarelle?

Ruokaa, paljon ruokaa, mutta ei tietenkään niin paljon, että se ehtii pilaantua. Ei tehdä lisää ruokahävikkiä, kun sitä tällä hetkellä Suomessa pelkästään kotitalouksissa syntyy joka vuosi yli 100 miljoonaa kiloa! Eli muutan vastaustani ja ottaisin mukaan sopivasti ruokaa. Jos on ruokaa, pärjää aina. Mutta jos oletetaan, että ruokaa on saatavilla niin sitten varmaan kiikarit ja hyvät kengät, joilla kulkea maastossa ja tutkia saarta.