Siirry sisältöön
Haku

Vahvempaa alueidenvälistä innovaatioyhteistyötä!

Tervetuloa seuraamaan EU:n makroalueiden strategioiden viikkoa ja tilaisuuttamme, joka pohtii miten voisimme vahvistaa innovaatioyhteistyötä Euroopan unionin makroalueilla ja niiden välillä!

Euroopan unionin innovaatioyhteistyön agenda on kasvanut merkittävästi viime vuosina. Maailmantapahtumat ja kriisit ovat vaikuttaneet siihen, miten näemme ja suhtaudumme muun muassa maailmankauppaan ja arvoketjuihin, minkälaisia riippuvuuksia meillä on ja miten voimme vahvistaa huoltovarmuuttamme. Näiden toimitusketjujen vahvistaminen vaatii innovaatioekosysteemien toiminnan ja yhteistyön vahvistamista ja tätä varten onkin rakennettu rahoitus ja yhteistyöalustoja ja verkostoja. EU:n makroalueiden (kuten Itämeren alueen) näkökulmasta tämä on tervetullut kehityskulku. Olemme jo tottuneet toimimaan vahvan, paikkaan sidotun innovaatioyhteistyön ohjaamina ja meillä on valmiuksia toimia pioneereina myös yhteistyön seuraavissa vaiheissa, kun pyrimme rakentamaan ns. ”innovaatiolaaksoja”.

Tässä tilaisuudessa tutustuaan Itämeren ja Alppien makroalueiden avaintoimijoiden kokemuksiin ja tavoitteisiin EU:n innovaatiotavoitteiden saavuttamiseksi. Kuinka EU:n uudet tukivälineet soveltuvat makroalueiden tarpeisiin, 3ja mitä mahdollisuuksia ja haasteita näihin liittyy?

Keskustelun järjestävät Varsinais-Suomen liitto (edustaen myös Itämeren alueen S3 johtajien verkostoa), Suomen Itämeri-instituutti / EU Strategy for the Baltic Sea Region Policy Area Innovation, sekä EU Strategy for the Alpine Region EUSALP sihteeristö.

Tutustu ohjelmaan tarkemmin englanninkielisiltä sivuiltamme ja ilmoittaudu viimeistään 18.4.!

Accelerating sustainable, strategic innovation collaboration across the EU’s macro-regions

Monday 24.4.2023 at 16:00 – 17:30 CET, Online

Register on 18.4.2023 the latest!

Lisätietoja:

Salla-Maria Lauttamäki

kehittämispäällikkö

+358 40 520 0761