Siirry sisältöön
Haku

Kultur till kommuner – Öppen anbudsinfordran för konstnärer och kreativa proffs

Vad erbjuder du för 3450 euro? Har du en idé för ett evenemang eller en aktivitet som du vill erbjuda kommunernas invånare? Vi söker dej som vill vara med och erbjuda kommunerna mångsidig och högklassig kulturverksamhet, särskilt i områden med mindre kulturutbud. Projektet Varsinaista kulttuuria söker konst och kulturellt innehåll som inspirerar invånare i olika åldrar att göra, se och höra, uppleva och träffa varandra. Aktiviteterna är kostnadsfria för deltagarna. Tjänsterna köps in av projektet Varsinaista kulttuuria, men de genomförs i kommunerna inom en nämnd region under perioden 1.11–15.12.2023

Konstnärer och kreativa proffs har möjlighet att erbjuda kulturellt och konstnärligt innehåll till kommuner inom en nämnd region till ett pris av 3450 euro (moms 0%).   

Produktionerna genomförs i kommunerna i Egentliga Finland inom nämnda regioner:   

Med erbjudandet förbinder du dig att verkställa kulturellt innehåll i varje kommun inom någon av de ovan nämnda regionerna. 

Vad kan erbjudas?

Du kan erbjuda ett evenemang, en workshop, framträdande, program, en aktivitet etc. I synnerhet letar vi efter innehåll som:   

Hur erbjuder du en produktion eller tjänst?

Du kan erbjuda antingen en befintlig tjänst eller en färdig plan. Eller så kan du berätta om din egen expertis, som du kan utnyttja i genomförandet av kulturellt innehåll. Det finns inga begränsningar för förverkligandet, de kan till exempel vara evenemang, föreställning, workshops, miljökonst eller gemensamma aktiviteter. Vi söker innehåll från flera aktörer för separata implementeringar.   

Anbudsgivaren ska ansvara för arrangerandet och kostnaderna (inkl. nödvändig teknik) för verksamheten. Berätta vilken typ av plats och utrymme din verksamhet är lämplig för.    

Projektet Varsinaista kulttuuria söker köptjänster som ska genomföras, det är inte ett arbetsuppdrag eller understöd. Inköpspris är 3450 euro (moms 0%). De utvalda aktörerna fakturerar projektet Varsinaista kulttuuria för genomförandet av innehållet. Summan inkluderar alla kostnader, såsom resekostnader, nödvändig utrustning och verkställare. 

Anbudsgivaren kan vara:  

Obs! Anbudsgivaren måste ha ett FO-nummer, FöPL-intyg och måste vara registrerad i förskottsuppbördsregistret. Fakturering med skattekort accepteras inte.

Endast anbud som lämnas in via anbudformuläret accepteras. Anbudsperioden är 2.10.-16.10.2023. Urvalet kommer att göras senast så snart som möjligt. Genomförandeperioden för det valda kulturinnehållet är 1.11.-15.12.2023. 

Grunderna för val

Urvalet av de innehåll som köps görs på basis av erbjudanden. Representanter för kommunerna deltar i urvalet.   Valen baseras på:   

Praktiskt genomförande

Projektet Varsinaista kulttuuria och representanter för kommuner samarbetar med de utvalda anbudsgivarna (Innehållsskaparen).   

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Varsinaista kulttuuria -projektets koordinator Iina Wahlström via e-post (iina.wahlstrom@varsinais-suomi.fi) eller under följande tider via telefon (tel. 040 540 2675):
12.10. kl. 13 – 15.30
13.10. kl. 9 – 11  


Anbudformuläret

Syftet med projektet Varsinaista Kulttuuria är att stödja produktion av kulturtjänster i kommunerna i hela Egentliga Finland. Målgruppen består av tjänsteinnehavare och anställda inom kultur i kommunerna samt nätverk inom kulturbranschen i regionen, professionella konstutövare och aktörer som producerar kulturtjänster för kommunerna. Denna utvecklingsuppgift är finansierad av undervisnings- och kulturministeriet och den genomförs av Egentliga Finlands förbund och Åbo stads servicehelhet för kultur. 

Kultur till kommuner – Öppen anbudsinfordran för konstnärer och kreativa proffs