Siirry sisältöön
Haku

Kom med på påverkarskolan!

Hej ungdom, är du intresserad av att påverka? Vill du förstå bättre vårt samhälle och beslutsfattandesystemet? Sök med på vår påverkarskola!

Egentliga Finlands förbund ordnar redan för sjätte gången en påverkarskola som är avsedd för ungdomar i Egentliga Finland. Med i skolan väljs ungdomar som är intresserade av samhälleligt påverkande. Dessa ungdomar får bekanta sig med olika instanser, olika sätt att påverka och beslutsfattandesystemet. Genom att delta får du en unik möjlighet att diskutera med erfarna politiker, unga beslutsfaffare och andra påverkare.

Skolningen är en del av Egentliga Finlands förbunds intressebevakningsverksamhet. Vår syfte är att uppmuntra de unga att ta del i samhällsdiskussionen och vara med och påverka.

Påverkarskolan är avsedd för ungdomar i Egentliga Finland som går i andra stadiet eller har just inlett studierna i en högskola. Programmet startar i augusti 2022 och slutar i maj 2023. Det ingår 8-10 hel- eller halvdags möten i programmet. Deltagarna har möjlighet att påverka innehållet. Vid behov skriver vi intyg om kursen för din skola. Påverkarskolan är avgiftsfri.

Eftersom året 2022 är europeiska ungdomens temaår, har vi i planerat att förverkliga en uflykt också till Bryssel.

Tidigare har påverkarskolan bland annat:

SÖK MED SENAST 8.5.2022!

Sök med till påverkarskolans årskurs 2022 – 2023 genom att fylla i ansökningsblanketten. Det finns inga krav för tidigare utbildning för att kunna delta, utan deltagarna väljs enligt ungas egna intrese och motivation.

Frågor? Ta kontakt!

Malla Rannikko-Laine

stf. intressebevakningsdirektör

+ 358 40 721 3429