Siirry sisältöön
Haku

Hae mukaan vaikuttajakouluun!

Viiden nuoren porukka, kaksi poikaa ja kolme tyttöä katsoo kameraan iloisesti hymyillen. Taustalla näkyy pilviä ja sinistä taivasta.

Hei nuori, oletko kiinnostunut vaikuttamisesta ja politiikasta? Tai haluatko ymmärtää paremmin yhteiskuntaamme ja päätöksentekoa. Hae nyt mukaan varsinaissuomalaisille nuorille suunnattuun vaikuttajakouluun!

Varsinais-Suomen liitto käynnistää jo kuudennen kerran nuorille suunnatun vaikuttajakoulun. Vaikuttajakoulu on nuorten verkostoitumisalusta, jossa kurkistamme läheltä päätöksenteon kulisseihin sekä erilaisten edunvalvojien, järjestöjen ja median tekemisiin. Osallistumalla saat ainutlaatuisen mahdollisuuden tavata kokeneita valtiomiehiä, nuoria päättäjiä ja muita vaikuttajia. Samalla kerrytät ymmärrystä päätöksenteosta erilaisista näkökulmista.

Vaikuttajakoulu on osa maakunnan liiton edunvalvontatoimintaa. Tavoitteemme on madaltaa nuoren kynnystä ottaa osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja kannustaa vaikuttajan uralle.

Poliittinen toiminta ei nuorten ihmisten keskuudessa ole niin suosittua, kuin sen soisi olevan. Ajatuksena onkin ollut eräänlainen ministerikoulu. Haluamme, että Varsinais-Suomesta nousee jatkossakin vaikutusvaltaisia päättäjiä eduskuntaan ja ylemmäs.

maakuntajohtaja Kari Häkämies

Vaikuttajakoulu on suunnattu toisen asteen opiskelijoille, vastavalmistuneille tai juuri korkeakouluopintonsa aloittaneille nuorille. Ohjelma käynnistyy elokuussa 2022 ja päättyy toukokuussa 2023. Ohjelmaan sisältyy 8–10 puoli- tai kokopäiväistä tapaamista. Osallistujilla on mahdollisuus vaikuttaa ohjelman sisältöön, ja annamme tarvittaessa oppilaitokselle poissaolosta todistuksen. Koulutus on osallistujalle maksutonta.

Koska vuosi 2022 on Euroopan nuorison teemavuosi, on tavoitteenamme toteuttaa vaikuttajakoulun tutustumismatka Brysseliin. Aiemmissa vaikuttajakouluissa on mm:

HAE 8.5.2022 MENNESSÄ

Mukaan vaikuttajakoulun vuosikurssille 2022–2023 voi hakea täyttämällä hakulomakkeen. Koulutukseen osallistumiselle ei ole vaatimusta aiemmasta kokemuksesta, vaan osallistujat valitaan nuoren oman kiinnostuksen ja motivaation perusteella

Lisätietoja

Malla Rannikko-Laine

Malla Rannikko-Laine

vt. edunvalvontajohtaja

+ 358 40 721 3429