Siirry sisältöön
Haku

Det är dags att föreslå mottagaren av den 100:e Aurora-medaljen!

Pyöreä pronssinen mitali, jossa ihmisjoukko seisoo katsoen kohti nousevaa aurinkoa. Reunoilla teksti Kulttuuriteoista Varsinais-Suomen hyväksi.

Egentliga Finlands förbund delar årligen ut Auroramedaljen som ett erkännande till en person, gemenskap, myndighet, företag eller arbetsgrupp som har arbetat till förmån för landskapets kultur inom konst, kulturarbete eller vetenskap. Medaljen kan även tilldelas en person som är hemma från Egentliga Finland och som har bidragit väsentligt till det nationella kulturarbetet. Medaljer har delats ut sedan 1977. Under de första åren delades flera ut varje år, men antalet har sedan lagt sig på 1 per år.

I år delas den 100:e Aurora-medaljen ut! Vem bör få den 100:e Aurora-medaljen i år?

Mottagaren av medaljen kan föreslås av en medlemskommun i Egentliga Finlands förbund, kulturkommittén, en annan institution som bedriver kulturarbete i landskapet, en förening eller någon enskild person från Egentliga Finland.

Använd det här formuläret (öppnas i ett nytt fönster) för att föreslå en medaljmottagare senast den 29 februari 2024. Kom också ihåg att motivera ditt förslag. De inlämnade förslagen diskuteras i kulturkommittén och beslutet om tilldelning av medaljen fattas av landskapsstyrelsen.

Mer information om priset och tidigare mottagare av Aurora-medaljen finns på Egentliga Finlands förbundets webbplats.

Mer information:

Katri Koivisto

specialplanerare

+358 40 025 1771

År 2024 är jubileumsår för partnerskapet!