Siirry sisältöön
Haku

We Make Transition! -hanke tavoittelee ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää tulevaisuutta

Vuoden 2023 alussa Varsinais-Suomen liitossa käynnistyvä uusi hanke, We Make Transition!, vahvistaa kansalaisyhteiskunnan ja julkisen sektorin innovaatioyhteistyötä ja vauhdittaa Euroopan vihreää siirtymää paikallis- ja aluetasolla.  

We Make Transition! -hankkeessa tunnistetaan vihreää siirtymää tukevia tulevaisuuden kehityspolkuja, rakennetaan kestävyysvisiota ja kokeillaan yhteisöaloitteita niin Itämeren alueen yhteistyössä kuin paikallisestikin. Toimien tavoitteena on tukea erityisesti kansalaisyhteiskunnan ja julkisen sektorin aktiivista yhteistyötä, ja tätä tarkoitusta varten hankkeessa tuotetaankin toimijoille menetelmiä, osaamista ja paikkoja vuorovaikutuksen vahvistamiseksi. Varsinais-Suomessa tätä tarkoitusta varten järjestetään useita tilaisuuksia vuonna 2024 hankkeen pilottikunnissa, Uudessakaupungissa ja Kemiönsaarella. 

Käynnistysseminaari Helsingissä maaliskuussa 2023

We Make Transition -hankkeen logo: hankkeen nimi, Interreg-ohjelmalogo ja EU-lippu

Hankkeen käynnistysseminaari järjestetään Helsingissä perjantaina, 10. maaliskuuta 2023. Seminaari on aiheesta kiinnostuneille tahoille avoin ja maksuton, joten päivä kannattaa laittaa jo kalenteriin ja seurata liiton viestintäkanavia lisätietoja varten! Varsinais-Suomen osalta hanke käynnistyy kunnolla, kun Varsinais-Suomen liittoon palkattava koordinaattori aloittaa työnsä alkuvuoden 2023 aikana.   

We Make Transition! on 3 vuoden ja kokonaisuudessaan 3,2 miljoonan euron hanke, jota rahoitetaan Itämeren alueen Interreg-ohjelmasta. Hankkeeseen osallistuvat partnerit ovat: Suomen Itämeri-instituutti (pääpartneri); Pirkanmaan liitto; Uudenmaan liitto; Varsinais-Suomen liitto; Green Tiger, Viro; Foundation for Science and Liberal Arts Domus Dorpatensis, Viro; Social Innovation Centre, Latvia; Vidzeme Planning Region, Latvia; Baltic Institute of European and Regional Affairs (Biser), Puola; Gdynia municipality, Puola; Trondelag County Authority, Norja; ja University of Bremen, Institute Labour and Economy, Saksa. 

Varsinais-Suomen liiton maakunnallisia kumppaneita ja hankkeen liitännäisjäseniä ovat Uudenkaupungin kaupunki, Kemiönsaaren kunta, Varsinais-Suomen Kylät ry ja Ukipolis Oy. 

Lisätietoja:

Salla-Maria Lauttamäki

kehittämispäällikkö

+358 40 520 0761