Siirry sisältöön
Haku

Brysselissä vaikuttajakoulun kanssa

Vaikuttajakoulu Euroopan komissiossa

Lähdimme vaikuttajakoulun kanssa Brysseliin kahdeksi päiväksi. Menimme tutustumaan Euroopan Komissioon suomalaisiin Meppeihin/ meppien avustajiin, sekä muihin komissiossa työskenteleviin ihmisiin. Tapasimme komissiolla Pia Lindholmin ja Ville niinistön avustajan Minna Mannisen.

Euroopan nuorten vuodesta meille kertoivat Anna-Sofia Heikkinen ja Anna Holmén. Sosiaalisesta mediasta meille kertoi Igor Celikovic. Kävimme myös Metan toimistolla tapaamassa Aura Sallaa. Metan toimiston vierailulla kuulimme paljon mielenkiintoisia mielipiteitä Auralta. Hän myös sanoi, ettei ikinä lataisi puhelimelleen Tiktokia yksityisyyden vuoksi.

Matka oli todella tiivis ja aikataulu oli tiukka, mutta matka oli myös todella mielenkiintoinen ja mieleenpainuva. Sain paljon uutta tietoa esimerkiksi mahdollisuuksista työskennellä komissiolla. Ainakin itselle tuli sellainen olo, että haluaisin joskus työskennellä mahdollisesti komissiolla.

Haluan vielä nostaa erityisesti esille Euroopan nuorten vuoden, jonka takia myös pääsimme matkustamaan Brysseliin. Nuorten vuosi on aivan mahtava juttu, sillä silloin vielä suuremmin nousee esiin nuorten mielipiteiden merkitys, sekä se, että halutaan oikeasti kuulla nuorten mielipide asioihin, eikä vain oleteta mitä he voisivat tahtoa.

Halusin lähteä mukaan vaikuttajakouluun ja Brysseliin tutustumaan, sillä olen kiinnostunut poliittisista asioista. Olen ollut mukana nuorisovaltuuston toiminnassa seiskaluokasta alkaen ja sen myötä päässyt edustamaan nuoria sivistysvaliokunnassa ja kaupunginvaltuustossa. Olen myös nykyään kokoomusnuorissa. Lapsuudessani olen saanut seurata politiikkaa paljon, sillä perheessäni on valtuutettu ja isäpuoleni onkin minun esikuvani politiikassa.

Varsinais-Suomen liiton vaikuttajakoulu on yhteiskunnallisesti aktiivisille nuorille suunnattu ohjelma, jossa tutustumme vaikuttamiseen päätöksentekotasojen ja yhteiskunnan eri toimijoiden kautta. Vaikuttajakoulun on tähän asti käynyt yli sata varsinaissuomalaista nuorta. Vaikuttajakoulussa käynnistyi vuonna 2022 kuudes vuosikurssi. Vuosikurssilla vierailimme ensimmäistä kertaa Euroopan unionissa, Brysselissä.

Jenna Hiltunen

Olen Jenna Hiltunen, toisen asteen opiskelija ja mukana Varsinais-Suomen liiton vaikuttajakoulussa parhaillaan. Kiinnostukseni politiikkaan lähti isäpuoleni myötä ja hänen avullaan olenkin löytänyt oman puolueeni, sekä nuorisovaltuuston toiminnan.