Siirry sisältöön
Haku

Yhteiskuntaosaaja tukee kuntia kestävyysmurroksessa

Porukkamme on vahvistunut usealla uudella työntekijällä kevään kuluessa. Tällä kertaa esittelemme teille Henna Salmisen, joka aloitti helmikuussa projektikoordinaattorina kansainvälisessä We make transition -hankkeessa.

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Henna, kestävyysmurroksen monista puolista kiinnostunut yhteiskunta- ja projektiosaaja. Tulen vähän sieltä sun täältä – viimeisen kahdeksan vuoden sisällä olen muuttanut omien laskujeni mukaan kahdeksan kertaa. Kotoisin olen Pohjois-Satakunnasta, koulutukseltani sosiologi Tampereelta ja olemisen tavaltani ihmettelyn ja kohtaamisen voimaan luottava napakka maailmanparantajatyyppi. Aiemmin olen työskennellyt mm. kolmannella sektorilla kehittämishankkeiden parissa, sosioekologisiin uhkiin varautumisen tutkijana sekä nuorten osallisuuden hanketyössä. 

Mitä tulit tekemään Varsinais-Suomen liittoon ja mitkä odotukset sinulla on tästä työstä?

Koordinoin Varsinais-Suomen toteutusta kansainvälisessä We make transition! -hankkeessa ja olen työstä valtavan innoissani! Pääsen tukemaan pilottipaikkakuntiemme Uudenkaupungin ja Kemiönsaaren kansalaistoimijoiden kestävyystyötä, kehittämään välineitä kuntien osallisuustyöhön sekä olemaan osa reilun kestävyysmurroksen rakentamista. Odotan työltä yhdessä inspiroitumista, vaikeiden kysymysten rohkeaa kohtaamista sekä innostavien ratkaisujen löytämistä ja toteuttamista. Samalla on kiinnostavaa yleisesti tutustua paremmin aluekehittämisen maailmaan.  

Mitä ottaisit mukaan etätyökomennukselle Saaristomeren yksinäiselle saarelle?

Ystävän! Haluaisin ehdottomasti höpöttelykaverin etätyöpäivien piristeeksi. Jos yksinäisyys kuitenkin on saarella muuttumaton elementti, voisin raahata mukanani hyvin varustellun ulkokuntosalin. Ja mikäli se ei mahdu veneeseen, olisi vaihtoehtona kitara ja otetaulukko. Opettelin koronaeristysaikana ainakin neljä sointua omaksi iloksi, ja saarireissulla olisi hyvin aikaa oppia muutama lisää.