Siirry sisältöön
Haku

Sparrausryhmä haluaa tehdä kumppanuusfoorumista Suomen parhaan kohtaamisalustan

Varsinais-Suomen kumppanuuden sparrausryhmä on aloittanut toimintansa. Varsinais-Suomessa kumppanuustyö tarkoittaa maakuntastrategian tavoitteiden toteuttamiseksi tehtävää laajaa verkostoyhteistyötä, joka täyttää ensi vuonna 10 vuotta! Kumppanuuden sparrausryhmä on epävirallinen yhteistyöryhmä, joka ideoi, kehittää ja haastaa tapaamme toimia. Se pohtii uudistumistarpeita ja sitä, miten varsinaissuomalaiset kumppanuusverkostot voisivat toimia entistä paremmin yhteen: miten rakennamme uutta kumppanuutta. Sparrausryhmään on kutsuttu parikymmentä aktiivista verkostotyön kehittämisestä kiinnostunutta avainkumppania.

Ollaan rohkeasti kumppanuustyön parhaita!

Sparrausryhmän ensimmäisessä kokouksessa oli iloinen ja innostunut ilmapiiri, ja ensivaikutelma yhteistyölle siis mitä mainioin. Ryhmässä onkin sopiva sekoitus ennestään tuttuja ja toisilleen tuntemattomia maakuntastrategiatyön konkareita ja asiantuntijoita kumppanuustyön ulkopuolelta.

Ensimmäisen kokoontumisen tärkein tehtävä oli tutustuminen ja ryhmän yhteisistä tavoitteista keskusteleminen. Ja kun keskustelu pääsi vauhtiin, niin ehdittiin oikeastaan vasta raapaista pintaa, sillä ideoita sparrausryhmässä kyllä riittää. Puheenvuoroissa toistuivat sellaiset sanat kuin rohkeus ja kunnianhimo, ja tahto saada asioita aikaan ihan konkreettisesti. Varsinais-Suomessa ollaan kumppanuustyön pioneereja ja työhön on vuosien saatossa panostettu paljon. Kokemus kuitenkin on, että olemme olleet liian varovaisia kertomaan omista vahvuuksistamme oman piirimme ulkopuolelle. Ryhmä haluaakin rohkaista unohtamaan turhan varovaisuuden: ”Ollaan parhaita!”

Yhdessä jaettiin myös ajatus sopivasta rajattomuudesta tarkoittaen sitä, että ei toimita organisaatio- tai kuntalähtöisesti vaan ollaan aidosti koko maakunnan menestyksen asialla, jolloin yhden menestys hyödyttää kaikkia. Kumppanuuden nähtiin olevan myös vahvasti elinvoimatyötä. Varsinais-Suomi voisi olla vielä vahvempi, juureva kumppanuuden ja menestyksen kasvualusta!

Ryhmän seuraava kokous järjestetään syyskuussa. Tuolloin sparrausryhmä jatkaa yhteisen työn tavoitteiden ja pelisääntöjen määrittelyn parissa. Lisäksi pohditaan, mikä on se konkreettinen ensimmäinen askel, joka yhdessä otetaan. Ryhmää luotsaa Auran kunnanjohtaja Terhi Källi. Ryhmän sihteereinä toimivat maakuntaohjelma- ja kumppanuustyötä koordinoiva kehittämispäällikkö Salla-Maria Lauttamäki ja viestintäpäällikkö Kirsi Stjernberg Varsinais-Suomen liitosta.

Artikkelikuvassa sparrausryhmä vasemmalta Pauliina Forsman ,Turku Science Park, Olli Vuorinen, Raseko, Teija Messula, Varsinais-Suomen TE-palvelut, Niina Salonen, Turun kaupunki, Jaana Salonen, Varsinais-Suomen liitto, Eeva Rainio, Turun yliopisto, Antti Vasanen, Varsinais-Suomen liitto, Terhi Löfstedt, MTK Varsinais-Suomi, Mikko Siitonen, Turun amk, Johanna Vainio, Varsinais-Suomen yrittäjät, Partanen Petteri, Varsinais-Suomen liitto, Katariina Torvinen, Ukipolis Oy, Annika Tahvanainen-Jaatinen, Opintokeskus Sivis, Virpi Mamia, Varsinais-Suomen liitto, Sari Niemelä, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, Terhi Källi, Auran kunta, Maija Pirvola, Yrityssalo, Tauno Linkoranta, Varsinais-Suomen kylät ry. Kuvasta puuttuuvat Okku Kalliokoski ja Pekka Salminen, Varsinais-Suomen Ely-keskus sekä Leena Setälä, Varha.

Lisätietoja

Salla-Maria Lauttamäki

kehittämispäällikkö

+358 40 520 0761

Kirsi Stjernberg

Kirsi Stjernberg

viestintäpäällikkö

+358 40 551 3120