Siirry sisältöön
Haku

Varsinais-Suomen vaikuttajakoulun seitsemäs kausi käynnistyi

Varsinais-Suomen liiton vaikuttajakoulun seitsemäs kausi käynnistyi syyskuussa. Uudella kaudella mukana on 22 vaikuttamisesta innostunutta nuorta. Kiinnostuneita oli maakunnassa jälleen enemmän mitä mukaan voitiin osallistujia ottaa. Nuoria osallistuu jokaisesta seutukunnasta ja joka toisesta varsinaissuomalaisesta kunnasta. Kuuden aiemman vuoden aikana koulutuksen on käynyt 135 varsinaissuomalaista nuorta.

Vaikuttajakouluun ei ole ikärajaa, mutta osallistujat ovat pääosin toiselta asteelta ja maakunnan korkeakouluista tai välivuosiaan viettäviä. Osallistuminen ei edellytä aiempaa yhteiskunnallista aktiivisuutta. Nuorilla onkin erilaisia taustoja. Osa on ollut mukana nuorisojärjestöissä ja moni on kuntansa nuorisovaltuutettu. Usea nuori tulee kuitenkin mukaan järjestötoiminnan ja nuorisopolitiikan ulkopuolelta. 

Alkava kausi jakautuu kolmeen kokonaisuuteen paikalliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen vaikuttamiseen. Tällä kaudella teemme myös ensimmäistä kertaa ylimaakunnallista yhteistyötä. Varsinais-Suomen mallista kiinnostuneet Pirkanmaa ja Päijät-Häme ovat käynnistämässä omia vaikuttajakoulujaan ja ohjelmaan on rakennettu yhdessä verkostoitumista.

Vaikuttajakoulussa on käynnissä kehittämistyö, jonka tuloksena ohjelmasta rakennetaan aiempaa osallistavampaa. Lisäksi maakunnan liitto ja Turun ammattikorkeakoulu ovat aloittaneet yhteistyön, joka mahdollistaa ohjelmasuoritusten hyväksi lukemisen opintosuorituksina.

Lisätietoja:

Malla Rannikko-Laine

Malla Rannikko-Laine

vt. edunvalvontajohtaja

+ 358 40 721 3429