Siirry sisältöön
Haku

Varsinais-Suomen kuntajohtajat tiivistivät yhteistyötä – Ukrainan kriisin vaikutukset maakuntaan ja TE-palvelut Varsinais-Suomen kuntajohtajakokouksen asialistalla

Varsinais-Suomen kunnanjohtajat kokoustamassa maakunnan liiton virastolla.

Varsinais-Suomen kunnat ovat käynnistäneet uudelleen säännölliset kuntajohtajakokouksensa. Kuntajohtajakokouksia järjestetään joka toinen kuukausi perjantaisin.

Kuntajohtajakokouksen puheenjohtajana toimii Turun kaupungin kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen. Varapuheenjohtajuus on kiertävä. Vuonna 2022 varapuheenjohtajia ovat Raision kaupunginjohtaja Eero Vainio ja Uudenkaupungin kaupunginjohtaja Atso Vainio. Varsinais-Suomen liitto toimii kokouksen koolle kutsujana ja valmistelijana.

”Varsinais-Suomen kuntajohtajien tiiviimpää yhteistyötä ja keskustelua yhteisellä ajankohtaisella agendalla on kaivattu jo pidemmän ajan. Kunnat ovat kokoontuneet yhteen aiemminkin mm. sote-uudistukseen liittyvissä kysymyksissä. Nyt tarkoitus on laajentaa säännöllistä keskustelua myös soten ulkopuolella”, Turun kaupungin kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen toteaa.

Ensimmäisessä kokouksessa keskusteltiin Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Reinan kanssa kuntien ajankohtaisesta tilanteesta ja näkymistä. Merkittäviä ajankohtaisia asioita ovat muun muassa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden siirtyminen kunnilta hyvinvointialueille, Ukrainan tilanteen vaikutus kunnissa sekä TE-palvelu-uudistus.

Kokouksessa käytiin ensimmäinen Varsinais-Suomen kuntien yhteinen keskustelu TE-uudistuksesta. Nykyisten työ- ja elinkeinotoimistojen palvelut on tarkoitus siirtää pääasiassa kuntien vastuulle vuonna 2024. Hallituksen esitys annetaan eduskunnalle syyskuussa 2022.

”Kuntien tulee hakeutua yhteistyöhön TE-palveluiden järjestämisessä, sillä järjestämisvastuu edellyttää 20 000 asukkaan työvoimapohjaa. Varsinais-Suomessa vain Turku ja Salo täyttävät yksin vaadittavan työvoimaminimin”, maakuntajohtaja Kari Häkämies sanoo.

Seuraava kuntajohtajakokous järjestetään perjantaina 6.toukokuuta.