Siirry sisältöön
Haku

Kansanedustajat jättivät talousarvioaloitteita

Valtatie 8 rekkaliikennettä

Varsinais-Suomen kansanedustajaryhmä on jättänyt yhteisiä talousarvioaloitteita valtion vuoden 2023 budjetin valmisteluun. Talousarvioaloitteet tukevat edunvalvonnan tavoitteita maakunnan saavutettavuudesta ja kestävästä kehityksestä.

Talousarvioaloitteissa ehdotetaan määrärahaa Turun kehätien, valtateiden 8, 9 ja Kaarinan läntisen ohitustien toteuttamiseen sekä Salon itäisen ohikulkutien suunnitteluun.

– Investoinnit liikenteen sujuvuuteen maakunnan satamien ja valtateiden välillä sekä telakan ja autotehtaan saavutettavuuden vahvistaminen ovat olennaisimpia Varsinais-Suomen menestymisen kannalta, kansanedustajaryhmän puheenjohtaja Vilhelm Junnila (ps) sanoo.

– Liikenneturvallisuusinvestointien on oltava myös julkisen rahan prioriteetteja. Uudenkaupungin ja Laitilan välinen kevyen liikenteen väylä on saatava viipymättä rakennettua, Junnila jatkaa.

Kansanedustajaryhmä edellyttää aloitteessaan Uudenkaupungin ja Laitilan taajamien välisen kevyen liikenteen väylän rakentamisen lisäksi Saariston rengastielle pyörätietä Nauvossa.

Lisäksi kansanedustajaryhmä vaatii rahoitusta Saaristomerelle.

– Hallituksen Saaristomeri-ohjelman tiekartassa tunnistetaan merkittäviä vesiensuojelutoimenpiteitä, joiden rahoituksessa ja toimeenpanossa on puutteita. Tiekartan 18 miljoonan euron rahoitusta ei löydy budjetista. On syytä ryhtyä sanoista tekoihin ja korvamerkitä rahoitus talousarvioon. Tarpeellisia toimia ovat esimerkiksi lannan siirto ja maanparannusaineiden laajentaminen, kansanedustajaryhmän varapuheenjohtaja Saara-Sofia Sirén (kok) sanoo.

Maakunnalle ja koko Etelä-Suomelle tärkeä Tunnin juna on hyvässä suunnittelutilanteessa, eikä hanke vaadi rahaa ensi vuoden budjetista. Raideliikenteen kehittämiseen ehdotetaan kuitenkin rahoitusta paikallisjunien osalta.

– Paikallisjunaliikenteen käynnistämiseksi Liikenne- ja viestintäministeriön ostamaa liikennettä voisi laajentaa Varsinais-Suomeen. Tällä saataisiin alulle Turun ja Uudenkaupungin, Loimaan sekä Salon välinen paikallisjunaliikenne, Sirén esittää.

Kansanedustajaryhmän talousarvioaloitteet:

Lisätiedot:

kansanedustaja Vilhelm Junnila, p. 044 500 1982, etunimi.sukunimi@eduskunta.fi
kansanedustaja Saara-Sofia Sirén, p. 09 432 3155, etunimi.sukunimi@eduskunta.fi

Valtatie 8 rekkaliikennettä

Kansanedustajat jättivät talousarvioaloitteita

Malla Rannikko-Laine

Malla Rannikko-Laine

vt. edunvalvontajohtaja

+ 358 40 721 3429