Siirry sisältöön
Haku

Valkonen ja Häkämies: Varsinais-Suomen tärkeimmät tavoitteet toteutuvat – Tunnin juna ja Saaristomeri mukana

Kokoomuksen, Perussuomalaisten, RKP:n ja Kristillisdemokraattien perjantaina julkaisema hallitusohjelma sisältää vahvat kirjaukset Saaristomerestä ja Tunnin junasta.

Petteri Orpon hallitus aikoo käynnistää Turun ja Helsingin välisen nopean junayhteyden toteuttamisen. Turun Tunnin junan suunnittelu on valmistumassa tänä vuonna. Seuraavat vaiheet hankkeen edistämisessä ovat Salo – Turku -kaksoisraiteen ja Espoo – Salo-oikoradan rakentaminen. Orpon hallitus käynnistää toteuttamisen Espoosta.

”Hallitusohjelman kirjaus tarkoittaa Tunnin junan toteuttamista. Tällä päätöksellä hallitus on investoimassa kasvuun ja vahvistamassa kasvukolmion kehitystä koko maan eduksi”, maakuntahallituksen puheenjohtaja Ville Valkonen iloitsee.

Hallitusohjelman kirjaus kääntää myös Suomen EU-politiikan suuntaa.

”Suomelta on aiemmin puuttunut investointinäkemystä, siksi EU-rahoitusta liikennehankkeisiin ei ole saatu. Nyt tilanne on toinen. Käytännössä Suomi voi pienentää EU:n nettomaksuosuuttaan käyttämällä rahoitusta omaan kilpailukykyynsä”, maakuntajohtaja Kari Häkämies sanoo.

Hallitusohjelmassa on vahva ja selkeä Saaristomeri-kirjaus. Suomen rannikon huonokuntoisin merialue sai oman kappaleensa hallituksen ohjelmassa. Saaristomerestä aiotaan kiertotalouden ja ravinnekierron pilottialuetta. Lannan ja ravinteiden hyötykäyttö ja siirto pois kuormitusalueilta on tiedostettu edellytykseksi meren puhdistumiselle.

”Hallitusneuvottelijat ovat ottaneet Saaristomeren tilanteen vakavasti. Vesiensuojelu perustuu jatkossa toimenpiteiden järkevään kohdentamiseen ja vaikuttavuuteen”, maakuntajohtaja kiittelee.

”Olennaista on myös ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön yhteistyö. Meren kuntoon saattaminen tarvitsee rahoituksen ja siinäkin paljon on tehtävissä kohdentamisella.”

Hallitusohjelma sisältää Varsinais-Suomen tärkeimmät tavoitteet.

”Kaikkiaan tulos on erinomainen ottaen huomioon, että hallitus joutuu tasapainottamaan valtion taloutta. Kiitos kaikille varsinaissuomalaisille vaikuttajille, jotka vuosien ajan ovat työskennelleet joukkueena yhteisten tavoitteiden eteen”, Valkonen kiittelee.