Siirry sisältöön
Haku

Uusi yritysten kilpailukykyä edistävä Turun TKI -palvelu käynnistyy

Laivaa rakennetaan telakalla. Kuvassa on kaksi suurta nosturia.

Turun kaupunki panostaa kunnianhimoiseen hankkeeseen, joka yhdistää alueen pk-yrityksiä ja korkeakouluja käytännönläheisesti ja vaikuttavasti. Miljoonarahoituksen saaneella palvelukonseptilla sujuvoitetaan varsinaissuomalaisten yritysten mahdollisuuksia hyödyntää uusinta tieteellistä tutkimusta ja alueen merkittävää tekniikan alan osaamista ja infrastruktuuria. Yritysten kilpailukykyä edistävä Turun TKI -palvelu (tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopalvelu) toimii jatkossa yritysten ja korkeakoulujen yhteistyökanavana.

Vaikka Turun TKI -palvelu vastaa ensisijaisesti tekniikan alan yritysten tarpeisiin, kohdistuu Turun kaupungin rahoittaman mallin vaikuttavuus kaikkiin Turun talousalueen kärkialoihin. Käytännönläheiseksi ja helppokäyttöiseksi suunnitellulla yhteistyömallilla tähdätään koko alueen elinkeinoelämän kilpailukyvyn kasvuun. Yritysten käyttöön on suunnitteilla uusi, yhteistyöhön kannustava TKI-seteli, jonka avulla pk-yrityksillä on mahdollisuus saada osarahoitusta korkeakoulujen kanssa tehtävään yhteistyöhön, kuten opinnäytteiden teettämiseen.

Vuonna 2023 käynnistyvä palvelu tukee osaltaan myös Varsinais-Suomen älykkään erikoistumisen strategian tavoitteita maakunnan kilpailukyvyn ja innovaatiokapasiteetin vahvistamisesta erityisesti sinisen talouden ja uudistuvan teollisuuden, innovatiivisten ruokaketjujen ja lääke- ja terveysteknologian aloilla.