Siirry sisältöön
Haku

Sari, Riina ja Jenni tuovat monipuolista osaamista joukkoomme

Elokuussa saimme upeaan asiantuntijajoukkoomme kolme uutta vahvistusta. Kansainvälisten asioiden päällikkö Sonja Palhusin sijaisena aloitti Jenni Suominen ja kulttuuriasioiden erikoissuunnittelija Katri Koiviston sijaisena Riina Kotilainen. Toimistosihteeri Irma Laaksosen jäätyä eläkkeelle Sari Järvinen aloitti talousassistenttina. (Kuvassa vasemmalta Sari, Riina ja Jenni).

Pyysimme Saria, Riinaa ja Jenniä esittelemään itsensä yhteistyökumppaneillemme vastaamalla seuraaviin kysymyksiin:

Sari Järvinen, talousassistentti

Olen Sari, kirjanpitäjä Turusta. Aiemmin työskentelin kirjanpitäjänä konserniyrityksessä melkein kymmenen vuotta.Tulin tekemään Varsinais-Suomen liittoon kirjanpitoon liittyviä tehtäviä talouspäällikön avuksi. Työ on aika samanlaista mitä olen aiemmin tehnyt yksityisellä puolella, mutta eroavaisuuksiakin on. Ajattelen, että tämä työ avartaa ja laajentaa näkemystä Varsinais-Suomen alueesta ja työn kautta pääsen konkreettisesti näkemään, millaisia eri hankkeita ja toimintoja tällä alueella ja liitolla on.

Etätyökomennukselle Saaristomeren yksinäiselle saarelle ottaisin mukaani seuraksi meidän ihanan jackrusselinterrierin, Eddyn, jonka kanssa voisi vapaa-ajan touhuta tutkiskellen saarta.

Riina Kotilainen, erikoissuunnittelija kulttuuriasiat

Olen Riina Kotilainen, syntyperäinen turkulainen. Tulen Varsinais-Suomen liittoon Turun AMK:n Taideakatemialta, jossa koordinoin laajaa julkisen taiteen ohjelmaa Kupittaan kampukselle. Tätä ennen työskentelin pitkään visuaalisten taiteiden parissa kolmannella sektorilla. Koulutukseltani olen filosofian maisteri (taidehistoria) ja kulttuurituottaja (AMK). 

Vastuullani ovat kulttuuriasiat. Haluan vahvistaa taiteen ja kulttuurin asemaa maakunnassa ja tehdä sitä näkyvämmäksi. Uskon yhteistyöhön, joten odotan erityisesti yhdessä tekemistä ja kokemusten jakamista taide- ja kulttuuritoimijoiden kanssa – ja merkittävä osa työnkuvaani onkin erilaisissa verkostoissa toimiminen. Lisäksi haluan edistää mahdollisuuksia poikkialaiseen ja sektorien väliseen yhteistyöhön. Henkilökohtaisella tasolla toivon oppivani paljon uutta ja ylipäätään kehittyväni taide- ja kulttuurialan ammattilaisena.  

Tykkään valokuvaamisesta, joten etätyökomennukselle Saaristomeren yksinäiselle saarelle ottaisin mukaan kameran, jolla pitäisin visuaalista päiväkirjaa. Lisäksi pakkaisin reppuuni hyvän kirjan ja irtokarkkeja. 

Jenni Suominen, erikoissuunnittelija, kansainväliset asiat

Olen Jenni ja olen syntynyt ja asunut melkein koko ikäni Turussa ja Varsinais-Suomessa. Mökkeilen myös paljon Kustavissa ja saaristo ja sen luonto ovat minulle todella tärkeitä. En osaisi lähteä pois meren läheisyydestä. Ennen Varsinais-Suomen liittoa toimin Turun ammattikorkeakoulussa erityisesti kiertotalouden liiketoimintamallien ja kestävyyden erityisasiantuntijana. Minulla on myös aiempaa koulutus- ja työtaustaa matkailualalta. 

Toimin liitossa kansainvälisten asioiden erikoissuunnittelijana eli vien Varsinais-Suomen alueen tärkeitä viestejä Itämeriyhteistyön ja Euroopan Unionin suuntaan. Lisäksi tuen laajasti alueen toimijoiden kv-työtä ja järjestän kansainvälisille yhteistyökumppaneille vierailuja Varsinais-Suomessa. Työltä odotan mahdollisuutta edistää ja tuoda esiin Varsinais-Suomen vahvuuksia kansainvälisillä foorumeilla, ja sitä kautta osaltani vaikuttaa alueen kilpailukyvyn kasvuun. Varsinais-Suomi on jo nyt monella alalla edelläkävijä ja muun muassa kiertotalousosaaminen on noteerattu niin kansallisella kuin EU-tasolla ja haluan osaltani olla vauhdittamassa tätä. Työtä tehdään vahvasti jopa globaaleissa verkostoissa, joten haluan oppia enemmän verkostoyhteistyöstä ja verkostojen johtamisesta. Lisäksi tietämykseni edunvalvonnan teemassa on puutteellinen, joten työni kautta haluan parantaa omaa ymmärrystäni tämän merkityksestä, ja liitossa siihen tarjoutuu erinomainen mahdollisuus.

Etätyökomennukselle Saaristomeren yksinäiselle saarelle ottaisin ehdottomasti villakoirani Hillan sekä Aku Ankasta tutun ”Sudenpentujen käsikirjan”. Erätaitoni ovat nimittäin aika surkeat ja Hillan kanssa ei ole ikinä tylsää.