Siirry sisältöön
Haku

Maakuntahallitus vastaa liiton toiminnallisesta johtamisesta

Varsinais-Suomen liitto on kuntayhtymä, jonka toiminnasta ja toimielimistä säädetään kuntalaissa, laissa alueiden kehittämisestä ja maankäyttö- ja rakennuslaissa. Maakunnan liitolla on poliittinen päätöksentekorakenne. Liiton ylintä päätösvaltaa käyttää maakuntavaltuusto, jonka jäsenet ovat kotikuntiensa kunnanvaltuutettuja.  

Juttusarjassamme pääset tutustumaan toimielin kerralla Varsinais-Suomen liiton päätöksentekoon. Tällä kertaa esittelyvuorossa on maakuntahallitus.

Maakuntavaltuuston alaisuudessa toimii maakuntahallitus, joka vastaa liiton toiminnallisesta johtamisesta. Maakuntahallitus kokoontuu kerran kuukaudessa. Maakuntahallituksessa on 19 jäsentä ja jokaisella henkilökohtainen varajäsen. Maakuntavaltuusto valitsee jäsenten joukosta maakuntahallitukselle puheenjohtajan ja kaksi varapuheenjohtajaa. Kullakin jäsenellä on yksi ääni. Maakuntahallituksen jäsenet on valittu maakuntien eri osista vuoden 2021 kuntavaalien perusteella.

Maakuntahallitus valvoo Varsinais-Suomen etua, edustaa maakunnan liittoa ja tekee liiton sopimukset. Se käsittelee ajankohtaisia asioita ja lausuu Varsinais-Suomen kannan lainsäädäntöön ja muihin maakuntaa koskeviin kysymyksiin. Maakuntahallitus valmistelee ja tekee esitykset valtuustolle strategiasta ja muista keskeisistä asiakirjoista, toiminta- ja taloussuunnitelmasta sekä talousarviosta. Maakuntahallitus vastaa valtuuston päätösten täytäntöönpanosta. Maakuntahallitus seuraa liiton toiminnalle asetettujen vaatimusten toteutumista.

Maakuntahallituksen puheenjohtajana toimii Ville Valkonen (KOK) Turusta, hallituksen ensimmäisenä varapuheenjohtajana Eeva-Johanna Eloranta (SDP) Turusta ja toisena varapuheenjohtajana Pekka Kuusisto (KESK) Laitilasta.  Maakuntajohtaja Kari Häkämies toimii maakuntahallituksen esittelijänä.

Kysyttävää? Ota yhteyttä!

Petra Määttänen

Petra Määttänen

hallintojohtaja

+358 41 502 5246