Siirry sisältöön
Haku

Ville Valkonen: Annan täyden panokseni kotimaakunnan asioiden edistämiseen

Maakuntahallituksen uutena puheenjohtajana, reilu pari vuosikymmentä tehtävää hoitaneen, edesmenneen Ilkka Kanervan seuraajana, aloitti kesäkuussa kokoomuksen Ville Valkonen. Tutustuaksemme Villeen hieman paremmin kysyimme häneltä muutaman napakan kysymyksen ja saimmekin samantien myös napakat vastaukset.

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen kansanedustaja, kauppatieteiden maisteri ja kokenut yhteiskunnallinen vaikuttaja Turusta. Kotoisin olen alun perin Paimiosta.

Mitä odotat työltäsi Varsinais-Suomen liitossa?

Annan oman täyden panokseni kotimaakunnan asioiden edistämiseen. Varsinais-Suomen etu on koko Suomen etu. Maakuntahallituksen puheenjohtaminen on kunniatehtävä, johon suhtaudun nöyrästi.

Mitä harrastat?

Monipuolisesti liikuntaa, luonnossa liikkumista, historiaa sekä lukemista ja kirjoittamista. Olen myös yhdistysihminen ja jäsen muun muassa Reserviupseereissa, Mensassa ja Osakesäästäjissä. Vapaa-aikaa vietän mieluiten perheen ja ystävien parissa.

Mikä on mielestäsi parasta Varsinais-Suomessa?

Olemme tieteen, teollisuuden, viennin ja kulttuurin voimanpesä! Varsinais-Suomesta löytyy samalla upeaa historiaa ja voimakas panostus tulevaisuuteen.

Kuva: Hanne Salonen/Eduskunta