Siirry sisältöön
Haku

Varsinaissuomalaisten taiteilijoiden työt tuovat tunnelmaa liiton aulatiloihin

Varsinaissuomalaisten taiteilijoiden teokset tuovat uutta tunnelmaa liiton kokouspuolen aulatiloihin. Varsinais-Suomen liitto on aloittanut Turun taiteilijaseuran ylläpitämän Turun taidelainaamon kanssa yhteistyön, jossa vuokraamme tiloihimme taidetta. Tällä ensimmäisellä kierroksella esillä on yhteensä neljä eri teosta Sini-Meri Hedbergiltä, Milla Karppiselta ja Teija Lehdolta. Liiton henkilökunta on osallistunut teosten valintaan. Jatkossa yhteistyötä on tarkoitus jatkaa siten, että työt vaihdetaan uusiin noin puolen vuoden välein ja henkilökunta pääsee joka kierroksella vaikuttamaan valintoihin.

Iina Wahlström ja Anna Hellén

Vietimme tänään aulagalleriamme avajaisia pienimuotoisesti henkilökunnan kesken. Taidelainaamojohtaja Anna Hellén Turun taidelainaamosta kertoi hieman sekä lainaamon toimintatavoista, että nyt valituista töistä. Hän iloitsi kovasti siitä, että liitto on lähtenyt hankkimaan maakunnan omien taiteilijoiden töitä ja tukee siten myös heidän työtään. Lisäksi taide tuo tilaan niin turvaa kuin tunnelmaakin ja piristää varmasti sekä työntekijöitä että tilassa vierailevia.

Liitossa kulttuurin parissa erikoissuunnittelijana toimiva Iina Wahlström kertoi, miten juuri nämä ensimmäiset neljä teosta päätyivät seiniä koristamaan. Henkilökunnalta saaduissa ehdotuksissa korostuivat aiheina varsinaissuomalainen luonto, rauhallisuus, kauneus, tasapaino ja hyvinvointia kaikille tuova näkökulma.

Lisätietoja:

Varsinaissuomalaisten taiteilijoiden työt tuovat tunnelmaa liiton aulatiloihin