Siirry sisältöön
Haku

Varsinais-Suomen liitto ja Varsinais-Suomen Yrittäjät solmivat elinvoimalupauksen

Varsinais-Suomen liitto ja Varsinais-Suomen Yrittäjät ovat solmineet elinvoimalupauksen.
Varsinais-Suomen liitto sitoutuu lupauksella yhdessä Varsinais-Suomen Yrittäjien kanssa edistämään maakunnan yrittäjämyönteistä ilmapiiriä.

– Pitkäjänteisen yrittäjyyden edistämisen eteen tehdyn yhteistyön kruunaa yhteinen nyt allekirjoitettu elinvoimalupaus. Kun syvennämme edelleen yhteistyötä, voimme huolehtia siitä, että vahvistamme alueen kuntien veto- ja pitovoimaa sekä maakunnan elinvoimaisuutta, kommentoi Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter.

Nyt tehdyssä sitoumuksessa mainitaan muun muassa toimiva vuoropuhelu, maakunnan yhteiset edunvalvontakohteet sekä yhteinen tavoite nostaa Varsinais-Suomi ykköseksi valtakunnallisessa maakuntien elinvoimavertailussa. Painopistealueiden toteutumista seurataan vuosittain liiton, kuntien edustajien ja yrittäjäjärjestön sekä sen paikallisyhdistysten välillä.

– Varsinais-Suomen maakuntastrategiaan on kirjattu tavoite tehdä Varsinais-Suomesta maan yrittäjämyönteisin maakunta. Yhteisillä tavoitteilla ja aktiivisella seurannalla haluamme konkreettisesti parantaa yritysten toimintaedellytyksiä ja vahvistaa kuntien elinvoimaisuutta, sanoo maakuntajohtaja Kari Häkämies.

Sopimuksen yhteiset painopistealueet:

Toimiva vuoropuhelu

Varsinais-Suomen liitto ja Varsinais-Suomen Yrittäjät sitoutuvat käymään aktiivista vuoropuhelua elinkeinoelämän toimintaedellytyksistä. Vuoropuhelun tavoitteena on parantaa osapuolten tiedonvaihtoa ja ymmärrystä yhteisissä asioissa. Vuoropuhelun toteuttamistavoista sovitaan osapuolten kesken, kuitenkin vuosittain järjestetään vähintään yksi yhteinen tilaisuus.

Maakunnan yhteiset edunvalvontatavoitteet

Varsinais-Suomen liitto ja Varsinais-Suomen Yrittäjät sitoutuvat edistämään maakunnan elinvoimaa yrittäjä- ja yritysmyönteisillä edunvalvontatavoitteilla yhteistyössä muiden elinkeinoelämän toimijoiden kanssa. Yhteisiä edunvalvontakohteita katselmoidaan vuosittain ja laaditaan vuositavoitteet.

Yrittäjyysmaakunta

Yhteisenä tavoitteena on nostaa Varsinais-Suomi maan yrittäjämyönteisimmäksi maakunnaksi Yrittäjien Kuntabarometrissa ja Elinvoimabarometrissa. Yrittäjyysmaakunta tehdään yhteistyössä alueen yrittäjien ja maakunnan eri toimijoiden kanssa. Varsinais-Suomen liitto ja Varsinais-Suomen Yrittäjät kutsuu yritykset mukaan kehittämistoimenpiteisiin ja tukee yhteistyötä yritysten, kuntien ja kehitysyhtiöiden välillä.

Elinvoimalupaus hyväksyttiin Varsinais-Suomen liiton ja Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n puolesta alueellisessa Kunnallisjohdon seminaarissa 5.6.2023.