Siirry sisältöön
Haku

Varsinais-Suomen liitto hakee neljää seututaiteilijaa

Varsinais-Suomen liitto hakee neljää seututaiteilijaa Varsinaista kulttuuria -hankkeeseen. Seututaiteilijan tehtävät ovat määräaikaisia ja kestoltaan 3 kk/tehtävä. 

Seututaiteilijoiden tehtävänä on kuntalaisten osallisuutta tukevan kulttuuritoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen nimetyllä alueella Varsinais-Suomessa sekä kulttuuritoimijoiden yhteistyön vahvistaminen osana Varsinaista kulttuuria -hanketta. Seututaiteilijat työskentelevät yhdessä kuntien kulttuuritoimijoiden sekä hankkeen kehittämiskoordinaattorin kanssa. 

 1. Seututaiteilija itäiselle Turun seudulle 1.3.–31.5.2023 työskentelemään osallistavin menetelmin mediataiteen tai valokuvauksen alalla. 
  Seututaiteilija työskentelee Kaarinan, Liedon, Paimion, Sauvon ja Turun alueella. Toiminnan toivotaan osallistavan erityisesti nuoria, mutta toivetta myös työikäiset huomioivalle toiminnalle on. Työskentelykielet: suomi ja ruotsi, mahdollisesti myös englanti. 
 2. Seututaiteilija Kemiönsaarelle ja Paraisille 1.3.–31.5.2023 työskentelemään osallistavin menetelmin kestävän kehityksen teemojen parissa.  
  Toiminnan toivotaan tavoittavan asukkaita laajasti kuntien koko alueella yllättävissäkin paikoissa ja aktivoivan kulttuuritekemisen pariin monenlaisia ihmisiä. Työskentelykielet: suomi ja ruotsi. 
 3. Seututaiteilija läntiselle Turun seudulle 1.9.–30.11.2023 työskentelemään osallistavin menetelmin yhdenvertaisuuden teemojen parissa. 
  Seututaiteilija työskentelee Maskun, Mynämäen, Nousiaisten, Naantalin, Raision ja Ruskon alueella. Toiminnan toivotaan osallistavan erityisesti monenlaisia työikäisiä, mutta toiveita myös muut ikäryhmät huomioivalle toiminnalle on. Työskentelykieli: suomi ja mahdollisesti englanti.  
 4. Seututaiteilija Vakka-Suomeen 1.9.–30.11.2023 työskentelemään osallistavin menetelmin yhdenvertaisuuden teemojen parissa. 
  Seututaiteilija työskentelyalueena ovat Kustavi, Laitila, Pyhäranta, Taivassalo, Uusikaupunki ja Vehmaa. Toiminnan toivotaan osallistavan erityisesti nuoria, mutta tarvetta myös perheet huomioivalle toiminalle on. Työskentelykieli: suomi ja mahdollisesti englanti.

Seututaiteilijan keskeiset tehtävät: 

Hakijoilta edellytämme tehtävään soveltuvaa, vähintään toisen asteen taidealan koulutusta tai kahden vuoden työkokemusta tai muuta vastaavaa toimintaa ammattitaiteilijana. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen vaatii ohjauksellisia valmiuksia ja hyviä vuorovaikutustaitoja sekä itsenäistä työskentelyotetta ja organisointikykyä. Hakijan on tunnettava varsinaissuomalaista taide- tai kulttuurikenttää, maakunnan tai työskentelyseutukunnan muu tuntemus luetaan eduksi.  

Hakijan tulee huomioida, että tehtävässä työskennellään mahdollisesti usealla kielellä. Toimintaa voi olla niin suomen-, ruotsin- kuin monikielisten ryhmien kanssa.  

Seututaiteilija työskentelee pääasiassa kunnissa, mikä edellyttää oman auton käyttöä. Työskentelyjakson aikana on lisäksi mahdollista työskennellä Varsinais-Suomen liiton toimistolla sekä tehdä etätyötä toiminnan sisällöstä riippuen. Noudatamme kuuden viikon koeaikaa. 

Seututaiteilijaksi voi hakea kahdella yhdenvertaisella tavalla: 

 1. Hakemalla palkkasuhteeseen. Työsuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n mukaan. Tehtävä on määräaikainen (3 kk), kokoaikainen ja tehtävän viikkotyöaika on 36 h 15 min. Käytössä on kokonaistyöaika. Tehtävästä maksetaan tehtäväkohtaisena palkkana 2110,50 euroa/kk. Lisäksi voidaan maksaa KVTES:n mukaisia lisiä. Työnantajana toimii Varsinais-Suomen liitto. 
 2. Tarjoamalla ostopalvelua. Tällöin kolmen kuukauden palvelun kokonaishinta on 9300 euroa (alv 0 %), sisältäen hakuilmoituksen mukaisen toiminnan ja palkkasuhdetta vastaavan työajan, matkakulut ja työnantajakulut.  

Hakemukseen/tarjoukseen tulee liittää motivaatiokirje, CV sekä portfolio tai vastaava. Motivaatiokirjeessä on hyvä erityisesti tuoda esiin sitä, miten hakijan taidealan asiantuntemus ja kuntalaisten osallistaminen löisivät kättä tässä tehtävässä.

Hakijan on ilmoitettava, onko hakemassa työsuhteeseen vai tarjoamassa ostopalvelua. Jos molemmat vaihtoehdot ovat mahdollisia, on myös tämä mainittava. Hankkeessa tullaan kokeilemaan molempia vaihtoehtoja. 

Hakemus/tarjous liitteineen tulee lähettää osoitteeseen kirjaamo@varsinais-suomi.fi 9.12.2022 klo 15 mennessä. Sähköpostin otsikoksi on hyvä laittaa ”seututaiteilija”. Työhaastattelut järjestetään ensisijaisesti vuoden 2023 kahdella ensimmäisellä viikolla. 

Lisätietoja tehtävästä antaa Varsinaista kulttuuria -hankkeen kehittämiskoordinaattori Iina Wahlström sähköpostitse (iina.wahlstrom@varsinais-suomi.fi) tai puhelimitse (p. 040 5402675) seuraavina aikoina: 18.11. klo 9–11 ja 29.11. klo 14–17. 

Varsinaista kulttuuria -hankkeen tavoitteena on tukea kuntien kulttuuripalvelujen tuottamista koko Varsinais-Suomen alueella. Kohderyhmänä ovat maakunnan kuntien kulttuurin viranhaltijat ja työntekijät sekä alueen kulttuurialan verkostot, taiteen ammattilaiset ja kuntiin kulttuuripalveluita tuottavat toimijat. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman kehittämistehtävän toteuttajat ovat Varsinais-Suomen liitto ja Turun kaupungin vapaa-ajan palvelukokonaisuus.

Lisätietoja

Varsinais-Suomen liitto hakee neljää seututaiteilijaa