Siirry sisältöön
Haku

Varsinais-Suomen liitto hakee kolmea seututaiteilijaa

Varsinais-Suomen liitto hakee kolmea seututaiteilijaa Varsinaista kulttuuria -hankkeeseen. Hanke toteuttaa Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa alueellista kehittämistehtävää Varsinais-Suomessa. Seututaiteilijan tehtävät ovat määräaikaisia ja kestoltaan 3kk/tehtävä.

Hankkeessa seututaiteilijoiden tehtävänä on kuntalaisten osallisuutta tukevan kulttuuritoiminnan suunnittelu ja toteuttaminen nimetyllä alueella Varsinais-Suomessa sekä kulttuuritoimijoiden yhteistyön vahvistaminen osana Varsinaista kulttuuria -hanketta. Seututaitelijat työskentelevät yhdessä kuntien kulttuuritoimijoiden sekä hankkeen kehittämiskoordinaattorin kanssa.

 1. Seututaiteilija itäiselle Turun seudulle 1.9.-30.11.2022 työskentelemään osallistavin menetelmin mediataiteen, valokuvauksen tai sirkustaiteen alalla
  Seututaiteilijan toiminta-alueena ovat Lieto, Sauvo, Paimio, Kaarina ja Turku. Toiminnan toivotaan osallistavan eritysesti nuoria, mutta toivetta myös työikäiset huomioivalle toiminnalle on. Toimintakielet: suomi ja ruotsi, mahdollisesti myös englanti.
 2. Seututaiteilija Loimaan seudulle 3.10.-31.12.2022 työskentelemään osallistavin menetelmin sanataiteen alalla
  Seututaiteilijan toiminta-alueena ovat Aura, Koski TL, Loimaa, Marttila, Oripää ja Pöytyä. Toiminnan toivotaan osallistavan erityisesti nuoria, mutta tarvetta myös seniorit ja alakouluikäiset huomioivalle toiminnalle on. Toimintakieli: pääsääntöisesti suomi.
 3. Seututaiteilija Saloon ja Somerolle 2.1.-31.3.2023 työskentelemään osallistavin menetelmin liikkeellisen ilmaisun alalla
  Toiminnan toivotaan lisäävän monikulttuurista tietoisuutta ja/tai osallistavan erityisesti ikäihmisiä ylisukupolvisuus huomioiden. Toiminnan keskiössä toivotaan olevan liike itseilmaisun välineenä, sanaton ilmaisu ja vuorovaikutus liikkeen avulla. Toimintakieli: suomi ja mahdollisesti englanti.

Seututaiteilijan keskeiset tehtävät:

Hakijoilta edellytämme tehtävään soveltuvaa, vähintään toisen asteen taidealan koulutusta tai 2 vuoden työkokemusta tai muuta vastaavaa toimintaa ammattitaiteilijana. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen vaatii lisäksi ohjauksellisia valmiuksia ja hyviä vuorovaikutustaitoja sekä itsenäistä työskentelyotetta ja organisointikykyä. Hakijan on tunnettava varsinaissuomalainen taide- ja kulttuurikenttä, muu maakunnan tai työskentelyseutukunnan tuntemus luetaan vahvasti eduksi.

Hakijan tulee huomioida, että tehtävässä työskennellään mahdollisesti usealla kielellä. Toimintaa voi olla niin suomen-, ruotsin- kuin monikielisten ryhmien kanssa.

Työ tapahtuu yhteistyökunnissa tai etätyönä työntekijän kotona toiminnan sisällöstä riippuen. Käytettävissä on oltava oma auto. Noudatamme tehtävässä 6 viikon koeaikaa.

Seututaiteilijaksi voi hakea kahdella, yhdenvertaisella tavalla:

 1. Hakemalla palkkasuhteeseen. Tehtävä on määräaikainen (3kk), kokoaikainen ja tehtävän viikkotyöaika on 36,15 h. Käytössä on kokonaistyöaika. Tehtävästä maksetaan tehtäväkohtaisena palkkana 2100 euroa/kk. Lisäksi voidaan maksaa KVTES:n mukaisia lisiä. Työnantajana toimii Varsinais-Suomen liitto.
 2. Tarjoamalla ostopalvelua. Tällöin kolmen kuukauden palvelun kokonaishinta on 9300 euroa (alv 0 %), sis. hakuilmoituksen mukaisen toiminnan ja palkkasuhdetta vastaavan työajan, matkakulut ja työnantajakulut.

Hakemukseen/tarjoukseen tulee liittää motivaatiokirje, CV sekä portfolio tai vastaava. Motivaatiokirjeessä on hyvä erityisesti tuoda esiin sitä, miten hakijan taidealan asiantuntemus ja yleisön osallistaminen löisivät kättä tässä tehtävässä.

Hakijan on ilmoitettava, onko hakemassa työsuhteeseen vai tarjoamassa ostopalvelua. Jos molemmat vaihtoehdot ovat mahdollisia, on myös tämä mainittava.

Hakemus/tarjous liitteineen tulee lähettää osoitteeseen kirjaamo@varsinais-suomi.fi 10.6.2022 klo 15 mennessä. Hakemuksen viitteeksi tulee kirjoittaa ”seututaiteilija”. Työhaastattelut järjestetään ensisijaisesti 20.-22.6.2022.

Lisätietoja tehtävästä saa osallistumalla teamsin välityksellä järjestettäviin infotilaisuuksiin.
1.6. klo 10-11 liity tilaisuuteen tästä
7.6. klo 15-16 liity tilaisuuteen tästä

Tai ottamalla yhteyttä Varsinaista kulttuuria -hankkeen kehittämiskoordinaattori Iina Wahlströmiin puhelimitse 27.5. klo 9-15 tai muina aikoina sähköpostilla.

Ota yhteyttä:

Varsinais-Suomen liitto hakee kolmea seututaiteilijaa