Siirry sisältöön
Haku

Varsinais-Suomen liitto on järjestänyt Varsinais-Suomen vaikuttajakoulua vuodesta 2016 saakka. Vaikuttajakoulun on viiden lukuvuoden aikana käynyt 100 nuorta. Koulutus on rohkaissut nuoria osallistumaan yhteiskunnalliseen keskusteluun ja hakeutumaan vaikuttamistehtäviin.

100
Vaikuttajakoulun käynyttä nuorta

Vaikuttajakoulu on tarkoitettu toisen asteen opiskelijoille, vastavalmistuneille tai juuri korkeakouluopintonsa aloittaneille nuorille. Osallistujat tutustuvat yhden lukuvuoden aikana erilaisiin vaikuttajatahoihin, vaikuttamisen keinoihin ja tuloksiin. Käsiteltävinä aiheina ovat muun muassa päätöksenteko eduskunnassa, kunnissa ja Euroopan unionissa ja kansainvälinen politiikka. Lisäksi tutustumme aluehallintoon, mediaan, elinkeinoelämään ja järjestöjen toimintaan. Kouluttajina toimivat eri alojen ammattilaiset, nuoret vaikuttajat, kokeneet valtiomiehet sekä Varsinais-Suomen liiton asiantuntijat.

Koulutukseen otetaan vuosittain noin 15–20 nuorta. Vaikuttajakoulu on osallistujille maksuton ja se on osa Varsinais-Suomen liiton edunvalvontatoimintaa.

HAKU AUKI 8.5. ASTI!

Haku vaikuttajakoulun vuosikurssille 2022-2023 on päättynyt. Mukaan vaikuttajakouluun voi hakea 8.5.2022 mennessä täyttämällä hakulomakkeen. Koulutukseen osallistumiselle ei ole vaatimusta aiemmasta kokemuksesta, vaan osallistujat valitaan nuoren oman kiinnostuksen ja motivaation perusteella.

Koska vuosi 2022 on Euroopan nuorison teemavuosi, on tavoitteenamme toteuttaa vaikuttajakoulun tutustumismatka Brysseliin.

Vaikuttajakoulu toi uusia oivalluksia vaikuttamisen tavoista ja eri hallinnon tasoista

Eemeli Tuominen, Loimaa

Vaikuttajakoulun nuoret pikkuparlamentin portailla yhdessä MEP Ville Niinistön kanssa.
Vaikuttajakoulun tapaaminen europarlamentaarikko Ville Niinistön kanssa

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä!

Malla Rannikko-Laine

Malla Rannikko-Laine

vt. edunvalvontajohtaja

+ 358 40 721 3429

Varsinais-Suomen vaikuttajakoulu