Siirry sisältöön
Haku

Savolaissuomenruotsalaista vahvistusta maakuntakaavoitukseen

Alkuvuodesta saimme porukkaamme Varsinais-Suomen liitossa useammankin uuden vahvistuksen. Tällä kertaa esittelemme teille erikoissuunnittelijana maakuntakaavoitustehtävissä aloittaneen Kristina Karpin. Hän tuli tehtävään siinä pitkään viihtyneen, viime syksynä uusien haasteiden pariin suunnanneen Aleksis Klapin tilalle.

Kuka olet ja mistä tulet?

Siinäpä vasta kysymys pohtia ikä kaikki!  
Nimeni on Kristina Karppi ja ennen Varsinais-Suomen liittoa työskentelin melkein 20 vuotta Turun kaupungilla. Viimeiset kolme vuotta tein töitä ilmastokestävän kaupunkisuunnittelun aiheissa, pisimpään liikuntapalveluissa palveluverkkoja suunnitellen. Turkuun muutin aikoinaan opiskelemaan kulttuurihistoriaa filosofian maisteriksi, ja erikoistuin ympäristökysymyksiin poikkitieteisesti. Alun perin olen kuitenkin kuopiolainen, ja yhäkin sydämeltäni savolais(-suomenruotsalainen).  

Mitä tulit tekemään Varsinais-Suomen liittoon?

Tulin erikoissuunnittelijaksi maakuntakaavoitukseen yhdyskuntateknisen huollon ja luonnonvarojen teemavastuilla. Odotukset ovat korkealla, sillä aihepiirit ovat erittäin mielenkiintoisia, parhaillaan erityisesti energiamurroksen ja toimintavarmuuden kannoilta. Koko maakunnan laajuinen suunnittelu, maakuntakaavoitus on minulle myös uusi, opeteltava ulottuvuus, josta olen erityisen innoissani. 

Mikä on ollut työssäsi tähän mennessä erityisen kivaa, uutta tai yllättävää?

Varsinais-Suomen liitossa on edelleen poikkeuksellisen hyvä työilmapiiri: hauskoissa, fiksuissa ja ystävällisissä työkavereissa on ihmeellistä taikaa ja turvaa, kiitos! Tämä oli myös tärkeä peruste paluumuutolleni: työskentelin liitossa jo kertaalleen paikkatietokoordinaattorina Lounaistiedossa kauan sitten. 

Mitä ottaisit mukaan etätyökomennukselle Saaristomeren yksinäiselle saarelle?

Hyviä kirjoja ehdottomasti. Kehtaako paperisia ja useampaa toivoa enää tähän maailman aikaan?