Siirry sisältöön
Haku

Kuulumisia maakuntahallituksesta 20.5.

Maakuntahallitus esittää maakuntavaltuustolle, että FM Jyri Arponen valitaan maakuntajohtajaksi 

Maakuntahallitus esittää maakuntavaltuustolle, että FM Jyri Arponen valitaan Varsinais-Suomen liiton uudeksi maakuntajohtajaksi. Valtuusto päättää maakuntajohtajan valinnasta kokouksessaan 10.6.2024. Maakuntajohtaja valitaan enemmistövaalilla. 

Maakuntajohtajan virkaan saatiin varsinaisen hakuajan ja jatketun hakuajan aikana yhteensä yhdeksän hakemusta ja annettiin kaksi suostumusta virkaan. Näistä seitsemän hakijaa kutsuttiin haastatteluun. Soveltuvuusarvioihin lähetettiin kolme hakijaa: Jyri Arponen, Mika Hannula ja Petra Määttänen. 

Lisätietoja: Valmisteluryhmän pj., maakuntahallituksen pj. Ville Valkonen, ville.valkonen@eduskunta.fi, p. 044 567 2201 


Varsinais-Suomen vaikuttajakoulun kahdeksas haku aukeaa 

Maakuntahallitus päätti järjestää yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneille nuorille suunnatun Varsinais-​Suomen vaikuttajakoulun kahdeksannen vuosikurssin vuosina 2024 – 2025. Uuden kauden haku järjestetään ajalla 1.-26.6.2024.  

Varsinais-​Suomen liitto on järjestänyt Varsinais-​ Suomen vaikuttajakoulua vuodesta 2016 saakka. Vaikuttajakoulun on seitsemän lukuvuoden aikana käynyt 155 nuorta. Tapahtumia on järjestetty yhteensä 59. Hyvien kokemusten ja osallistujilta saadun palautteen perusteella vaikuttajakoulua on perusteltua edelleen jatkaa. 

Lisätietoja: Vt. edunvalvontajohtaja Malla Rannikko-Laine, p. 040 721 3429 


Maakuntahallitus nimesi ehdokkaat Varsinais-Suomen taidetoimikuntaan ja valtion taidetoimikuntiin 

Taiteen edistämiskeskus on pyytänyt Varsinais-​Suomen liittoa nimeämään kaksi ehdokasta Varsinais-​Suomen taidetoimikuntaan kaudelle 2025– 2026. Lisäksi liittoa on pyydetty nimeämään ehdokkaita valtion taidetoimikuntien jäseniksi. Taideneuvosto nimeää sekä valtion että alueellisten taidetoimikuntien jäsenet kaksivuotiskausittain. 

Maakuntahallitus päätti asettaa ehdolle Varsinais-​Suomen taidetoimikuntaan seuraavat henkilöt,​ joilta on saatu suostumus ehdokkuuteen:   

Maakuntahallitus päätti ehdottaa valtion taidetoimikuntiin seuraavia henkilöitä,​ joilta on saatu suostumus ehdokkuuteen:   

Esittävien taiteiden toimikunta:  

Monitaiteiden toimikunta: 

Lisätietoja: Erikoissuunnittelija Katri Koivisto, p. 040 025 1771