Siirry sisältöön
Haku

D.O. Saaristomeri -haku aukeaa

Lautasellinen värikkäitä kasviksia

Varsinais-Suomen liitto käynnistää haun varsinaissuomalaisen ruoan alkuperä- ja laatumerkin käyttöoikeudelle – kohderyhmänä maataloustuottajat

Varsinais-Suomen liitto on rekisteröinyt D.O. Saaristomeri-Skärgårdshavet D.O. Archipelago -merkin käytettäväksi viljelytuotteiden ja elintarvikkeiden markkinoinnin ja myynnin yhteydessä. Merkki on tae korkeasta laadusta ja paikallisuudesta ja tuo täten lisäarvoa tuotteelle ja tuottajalle!

Merkki myönnetään hakemusten perusteella tuotteille, jotka täyttävät tietyt kriteerit, joista keskeisimpiä ovat alkuperä (Varsinais-Suomi), laatu ja ympäristön, ennen kaikkea Saaristomeren, huomioiminen tuotantoprosessissa.

Ensimmäisellä hakukierroksella etsitään ennen muuta sesonkituotteita; esim. varhaisperuna, sipulit ja vaikkapa mansikat soveltuvat tuotteina tämän ensimmäisen haun piiriin. Hakemuskäytäntöä saatetaan muuttaa ja laajentaa tuotekategorioita ensimmäisestä hakukierroksesta saatujen kokemusten perusteella.

Merkin käyttöoikeuden myöntää erillinen raati. Merkki myönnetään korkeintaan 3 vuoden ajaksi ja sen myönnöstä veloitetaan 200€ (+ alv). Yksi ja sama yritys voi samalla kerralla rekisteröidä yhden tai useampia tuotteita samaan hintaan.

Hakuaika: 8.6.-31.8.2022

Lisätietoa:

saaristo- ja maaseutuasiamies Sami Heinonen p. 0400 413 704 (8.6.-23.6. ja 10.8.-31.8.2022) etunimi.sukunimi@varsinais-suomi.fi

elinkeinopäällikkö Petteri Partanen p. 040 776 0630 (8.6.-30.6. ja 8.8.-31.8.2022) etunimi.sukunimi@varsinais-suomi.fi