Siirry sisältöön
Haku

Vastaa kyselyyn paikallisjunaliikenteestä

Puiden ja pensaiden keskellä kulkevat junaraiteet, taustalla kerrostaloja ja tasoristeys

Millaisen paikallisjuna-aseman sinä tarvitset? Mitä ominaisuuksia kaipaat paikallisjunalta? Varsinais-Suomen liitto ja Valonia selvittävät kyselyllä asukkaiden ja muiden Varsinais-Suomessa liikkuvien toiveita paikallisjunaliikenteen palvelutasosta.

Varsinais-Suomen paikallisjunaliikenteen käynnistämiseksi käydään tällä hetkellä aktiivista keskustelua ja tehdään tarvittavaa selvitystyötä laajassa yhteistyössä. Varsinais-Suomen liitto edistää osaltaan paikallisjunaliikenteen tavoitteiden toteutumista esimerkiksi selvitystöillä. Nyt paikallisjunaliikenteen asemien ja junien suunnitteluun kaivataan tietoa potentiaalisten matkustajien toivomasta palvelutasosta. Tieto hyödyttää niin radanvarsikuntia kuin mahdollisia tulevia liikennöitsijöitä ja palveluntarjoajia.

Kysely on avoinna 30.6.2022 asti. Kyselyyn voivat vastata kaikki, jotka asuvat tai arjessaan liikkuvat esimerkiksi työn, vapaa-ajan asunnon, opintojen tai matkailun vuoksi Varsinais-Suomen radanvarsikuntien alueella.

Kysely on päättynyt. Kiitos vastaajille!

Suunnittelu- ja selvitystyötä paikallisjunaliikenteen uudelleen käynnistämiseksi on tehty jo usean vuoden ajan. Tämän vuoden alussa julkaistiin selvitys Varsinais-Suomen paikallisjunaliikenteen asemapaikkojen kehittämissuunnitelmasta (PDF). Toukokuussa 2022 käynnistettiin selvitys Varsinais-Suomen alueellisen junaliikenteen organisoitumisen ja kustannusten jakamisen vaihtoehdoista, ja sen on tarkoitus valmistua tämän vuoden loppuun mennessä. Kyseinen selvitys ja nyt toteutettava kysely ovat osa nelivuotista EU:n Horisontti-ohjelman rahoittamaa Scale-Up-hanketta.

Lue myös: Varsinaissuomalaisten toiveita ja ajatuksia paikallisjunaliikenteestä kerätään kyselyllä (Mediatiedote 15.6.2022)

Lisätiedot

Salla Murmann

erikoissuunnittelija, liikennejärjestelmätyö

vapaalla, sijainen Ella Törmälä

Marja Tommola

kestävän liikkumisen asiantuntija

+358 40 832 8515