Siirry sisältöön
Haku

Varsinais-Suomen kulttuurifoorumi: Jatkuvaa kulttuuria

Syksyn 2023 kulttuurifoorumi järjestetään lähitilaisuutena perjantaina 3.11.2023 klo 12.30 –16.00 Forum Marinumissa. Foorumin aiheena on kulttuurikentän kehittymisen jatkuvuuden tunnistaminen. Mitä ajatella jatkuvuudesta ja pitkäjänteistä kehittämistä määräaikaisuuksien, projektien ja hankkeiden keskellä?

Ilmoittaudu mukaan sunnuntaihin 29.10.2023 klo 20 mennessä täällä (avautuu uuteen ikkunaan).

Ohjelma

klo 12.30 Kahvia, kakkua ja kuulumisten vaihtoa
klo 13.00 Tervetuloa!
klo 13.05 Mitä hankkeista voi jäädä takataskuun? Voiko hyvät käytännöt saada kiertoon? Millaisia mahdollisuuksia hankekehittämisessä on? Miten haaveilla tulevasta?
Salla Mistola
Irina Niemimäki: Uutta ja pysyvää – hankekehittämisen mahdollisuudet
Kristian Jalava: Seututaiteilijan näkökulma – rakentavia visioita
Elina Laitinen & Amanda Vuori: Seututaiteilijan näkökulma
Laura Lankinen, Maija Leino, Taina Myllynen & Joni Pietiläinen: Kuntien näkökulma Varisnaista kulttuuria -kehittämistehtävään.
Hanna Dufva: Taidetta täältä tulevaisuuteen
klo 14.30 Virvoitusjuomatauko
klo 14.45 Ville Kirjanen & Tiina Puranen: Taiteen edistämiskeskuksen Varsinais-Suomen ja Satakunnan kehittämishanke esittäytyy ja pistää pelin pyörimään
klo 15.45 Yhteenveto ja loppusanat

Puhujat

Salla Mistola toimii Taikessa erityisasiantuntijana taiteen edistämisen vastuualueella.

Irina Niemimäki on Turun Kulttuurin kärkihankkeen hankejohtaja.

Kristian Jalava on kuvataiteilija ja valokuvaaja, joka toimi Varsinaista kulttuuria -kehittämistehtävän seututaiteilijana itäisen Turun seudun alueella keväällä 2023. Puheenvuorossaan Jalava pohtii miten jatkuvuus on yksi lähtökohta yhteisölliselle työskentelylle ja millaisia rakentavia visioita voisimme nähdä.

Elina Laitinen on kuvataiteilija ja vaatesuunnittelija, joka työskentee parhaillaan Varsinaista kulttuuria -kehittämistehtävän seututaiteilijana läntisellä Turun seudulla. Laitinen on työskennellyt paljon yhteisöllisten taidehankkeiden parissa. Hänen työskentelyssään prosessilla ja omien arvojen kunnioittamisella on tärkeä rooli.

Amanda Vuori on Vakka-Suomen alueella parhaillaan työskentelevä Varsinaista kulttuuria -kehittämistehtävän seututaiteilija. Vuori on tanssi- ja yhteisötaiteilija sekä taidekasvattaja, jota kiinnostaa osallistava ja kohtaava tanssitaide ja sen integroituminen osaksi erilaisia yhteisöjä.

Hanna Dufva on sanataideohjaaja, kouluttaja, ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Dufva tunnetaan mm. toiminnastaan Kirjan talo – Bokens hus ry:n sekä Turun sanataideyhdistyksen puitteissa. Hän toimi Varsinaista kulttuuria -kehittämistehtävän seututaiteilijana Loimaan seutukunnalla loppuvuodesta 2022.

Laura Lankinen on Paimion kaupungin kirjasto- ja kulttuurijohtaja.

Maija Leino on Maskun kunnan hyvinvointijohtaja.

Taina Myllynen on Pöytyän kunnan kulttuurisihteeri. Hän toimii Varsinais-Suomen kulttuuritoimikunnan puheenjohtajana.

Joni Pietiläinen on Uudenkaupungin kaupungin kulttuurituottaja.

Ville Kirjanen on Porissa vaikuttava kuvataiteilija. Kirjanen työskentelee pääsääntöisesti kuvanveistäjänä ja on painottunut vahvasti keramiikan pariin. Tällä hetkellä hän työskentelee taideasiantuntijana Taikessa.

Tiina Puranen on turkulainen taidekentän moniottelija ja konkari. Pääpaino hänen työssään on ollut esittävissä taiteissa erityisesti nukketeatterissa. Puranen toi vapaana taiteilijana vuoteen 2019 saakka, jonka jälkeen hän on ollut työsuhteessa taidealalla sekä sen ulkopuolella. Tällä hetkellä hän työskentelee taideasiantuntijana Taikessa.

Syksyn 2023 Kulttuurifoorumi on myös vuoden lopussa päättyvän Varsinaista kulttuuria -kehittämistehtävän päätösseminaari.

Tilaisuuden kieli on suomi, mutta kommentteja ja kysymyksiä voi esittää myös ruotsiksi ja englanniksi. Tilaisuus on avoin ja maksuton. Tilaisuus järjestetään Forum Marinumin Auditorio Ruumassa sekä monitoimitila Messissä. Esteettömästä kulkemisesta sekä saavutettavuudesta Forum Marinumissa voit lukea lisää täältä.

Tervetuloa mukaan Varsinais-Suomen kulttuurifoorumiin!

Kulttuurintäyteisen päivän voi aloittaa jo aamusta osallistumalla ennen Kulttuurifoorumia Kulttuurikampus Turun aluekehitystapahtumaan Sigyn-salissa. Tutustu tapahtumaan ällä.

Lisätietoja

Varsinais-Suomen kulttuurifoorumi: Jatkuvaa kulttuuria