Siirry sisältöön
Haku

Saaristomeri muuttuvassa toimintaympäristössä: Kestävän kalastuksen tulevaisuus

Saaristomeren Kalaleader, Merialuesuunnitteluyhteistyön koordinaatio sekä Varsinais-Suomen liitto järjestävät yhteisen tapahtuman Saaristomeri muuttuvassa toimintaympäristössä: Kestävän kalastuksen tulevaisuus Saaristomerellä. Päivä on jaettu kahteen osioon: 

Tapahtuma on kaksikielinen. 

Kaikki aamu- ja/tai iltapäivän osallistujat ovat tervetulleita lounaalle klo 12.00 – 13.00. Tapahtuman järjestäjät kustantavat lounaan. 

Aamupäivän tavoitteena on selkeyttää Saaristomeren kalatalouden nykytilannetta ja kehityskuvaa kuntapäättäjille sekä kuntaviranomaisille, jotta paikallista kalaa olisi tarjolla myös tulevaisuudessa. Tapahtumassa käydään läpi nykypäivän ammattikalastajien profiili sekä saaliin reitti pyydyksestä pöytään. Nykypäivän tilannetta verrataan menneeseen ja luodaan kuva tulevaisuuden kalastuselinkeinosta Saaristomerellä sekä sen uhista. 

Iltapäivän tavoitteena on luoda kokonaiskuvaa kalastuksesta osana kestävää merellistä ruoantuotantoa unohtamatta muun muassa kalastuksen roolia meriympäristön hyvän tilan saavuttamisessa ja kansallisen huoltovarmuuden tukemisessa. Tapahtumassa haetaan vastauksia ja konkreettisia kehitysehdotuksia aamupäivällä esitettyihin tietoihin. Miten ratkaista kalastuksen kohtaamat haasteet ja tukea alueellisia vahvuuksia? Miten nämä tulevat mahdollisesti muuttumaan tulevaisuudessa? Mitä tulisi tehdä, jotta voidaan taata kalastuksen jatkuminen alueella? Miten ilmastonmuutos vaikuttaa kalastoon ja täten ammattikalastuksen tulevaisuuden sopeutumistarpeisiin? Miten suunnittelu, erityisesti merialuesuunnittelu, voi edistää merellistä toimintaympäristöä ja tukea kalastuksen kehityskuvaa? 

Ilmoittautumaan Kestävän kalastuksen tulevaisuus Saaristomerellä -tilaisuteen pääset tästä linkistä ja tilaisuudesta on tietoa myös Merialuesuunnittelun omilla verkkosivuilla.

Lisätietoja:

Vesa Arki

Projektisuunnittelija, MSP-Green

+358 40 513 3456

Tapahtuma on myös osa kumppanuuden juhlavuotta.