Siirry sisältöön
Haku

Liikennejärjestelmätyön kumppanuusfoorumi

Risteysalue Aninkaistenmäen alla Turussa. Pyöräilijöitä ja kävelijöiyä ylittämässä tietä

Miten suunnitellaan ympäristöä, joka on sujuva ja viihtyisä kulkutavasta riippumatta?
Miten huomioidaan yhtä lailla kävelijät ja pyöräilijät, mutta myös joukkoliikenteen ja omien autojen käyttäjät?
 

Varsinais-Suomen liikennejärjestelmätyön kumppanuusfoorumissa 10.5.2022 paneudutaan käytännön ratkaisuihin, joilla kannustetaan niin asukkaita, työntekijöitä kuin asiakkaita kestävään ja sujuvaan liikkumiseen lähiympäristöissämme. Kävelyä ja pyöräilyä edistävät ratkaisut lisäävät liikkumisen sujuvuuden lisäksi myös kaikille viihtyisää ympäristöä. Kutsumme mukaan keskusteluun erityisesti varsinaissuomalaisia kuntien ja elinkeinoelämän edustajia.

Tilaisuus järjestetään hybriditilaisuutena Turussa Vierailukeskus Joessa Kupittaalla sekä Teamsin välityksellä 10.5. klo 12.30–16. Tilaisuuden ohjelma on nyt julkaistu!

Tapahtuman pääpuhujana kuullaan Forbesin huippunaisfuturistien listallakin noteerattua Elina Hiltusta, joka on tuttu myös YLEn tiedeohjelmista. Hiltunen puhuu muun muassa ihmisten käyttäytymisen muutoksista, käyttäjäläheisestä suunnittelusta, uusien teknologioiden vaikutuksista tulevaisuuden liikkumiseen sekä tulevaisuuden kommunikoinnin voimasta liikennesuunnittelun apukeinona.

Tilaisuudessa tarkastellaan aihetta myös konkreettisten kävelyn ja pyöräliikenteen esimerkkien kautta: millaiset ympäristöt kannustavat kävelemään ja pyöräilemään?

Ohjelma

Tilaisuuden avaus
Varsinais-Suomen liiton suunnittelujohtaja Heikki Saarento

Ajankohtaista kävelyn ja pyöräily kehittämisessä Varsinais-Suomessa
Liikennejärjestelmätyön erikoissuunnittelija Salla Murmann (Varsinais-Suomen liitto) & projektiasiantuntija Olli Haapanen (Valonia)

Keynote: Ihminen, liikenne ja tulevaisuus
Muuttuvatko liikkumisen tarpeet? Miten ja minne liikumme tulevaisuudessa – sähköpyörällä työpaikalle vai kenties kaupunkikopterilla shoppailemaan?
Kemiantekniikan diplomi-insinööri, yrittäjä, kirjailija ja futuristi Elina Hiltunen

Kahvitauko ja verkostoitumista

Työpajatyöskentelyä
Työpajassa käsitellään esimerkkikohteiden kautta erilaisten ympäristöjen kehittämistä niin, että palvelut ja liikenneratkaisut tukevat kestävää liikkumista.

Työpajan koonti ja tilaisuuden päätös

Lisätiedot

Heikki Saarento

Heikki Saarento

suunnittelujohtaja

+358 40 720 3056

Salla Murmann

erikoissuunnittelija, liikennejärjestelmätyö

vapaalla, sijainen Ella Törmälä