Siirry sisältöön
Haku

Kulttuurilossi – Lounais-Suomen saariston taide- ja luontotapahtuma

Kulttuurilossin tapahtumat levittäytyvät kolmelle saarelle parhaaseen loma-aikaan ja kutsuvat mukaansa paikallisia asukkaita, mökkeilijöitä ja matkailijoita. Ohjelma on joka saarella erilainen, joten yleisö voi hyvin vierailla vaikka kaikissa tapahtumissa. Hanke pyrkii monipuolisella ohjelmallaan edistämään yhteisöllisyyttä, luontoarvoja ja monimuotoista kulttuuria. Tapahtumat ovat maksuttomia.

Katso ajantasainen ohjelma ja aikataulut Kulttuurilossin Facebook-tapahtumasta.

Taideohjelma

INIÖ, la 8.7.

Konstiga ting i Iniö -kollektiivi (Aija Hannula, Maire Karuvuori, Hans-Peter Schütt) vetää yhteisöllisen katutaidetyöpajan Iniö Street (p)Arty: ”Maalaamme Snäckanilla neljän tunnin ajan, joten nappaa mukaan sopivat suojavaatteet ja tule kun sinulle sopii. Meiltä löytyy tarvittavat välineet ja opastamme kaiken ikäiset ja -tasoiset maalarit katutaiteen maailmaan. Puhumme suomea, ruotsia ja englantia.”

Ulkosalla pidetään myös Mytty-iltamat:

”Mytty-iltamissa puhalletaan yhteen hiileen, viikset karkaavat ja ujokin uskaltaa. Koko maailman polska soi ja mytty muuttuu iloksi. Esitys sopii hyvin kaikelle kansalle, niin pienille kuin isoillekin. Pelimanniduo Mytyn käsissä soittimista, nukeista, huiveista, kengistä, lusikoista ja tauluista syntyy miniatyyrimaailmoja, laulua ja tarinoita.”Ohjaus: Elina Lajunen Esiintyjät: Emilia Lajunen (5-kielinen viulu, avainviulu ja laulu) ja Roosa Halme (nuket, harmonikka ja laulu)

Miltä Hank Williams kuulostaisi Iniön taivaan alla? Niklas Winter Trion esitys Skandinavian Skies koostuu Hank Williams -sovituksista jazz-triolla esitettynä. Trio on soittanut yhdessä jo 30 vuotta esiintyen niin Suomessa kuin Japanissa ja Yhdysvalloissa. Loppukeväällä heiltä ilmestyy uusi albumi ‘A Closer Walk’.

Kokoonpano: Niklas Winter – kitara, Emil Hess (Tanska) – tenorisaksofoni, Richard Huntley (USA) – rummut

KUUSKAJASKARI, la 29.7.

Niko Tiaisen teos insula.0001 pohjautuu saariston luonnosta mm. sensoreilla kerättyyn dataan. ”Algoritmipohjainen interaktiivinen teos visualisoi ja muokkaa kerättyä dataa, muodostaen jokaiselle kokijalle omanlaisensa ainutlaatuisen taide-elämyksen. Kokija pääse osallistumaan ja ohjaamaan teoksen muuntumista sensoreiden ja midi-ohjaimen avulla.”

Kai Kuutamon jonglöörausta ja Toni Perttulan haitarimusiikkia yhdistävä esitys Maininki ilahduttaa yleisöä rannan tuntumassa. ”Pitkälinjainen, kuulas ja lyyrinen harmonikkamusiikki yhdistyy esityksessä merenkäyntiin ja ulapan horisontaaliseen muotoon. Samalla jongleeraus ja liike seuraavat musiikkia etsien yhtymäkohtia ja vastakohtia sekä sopeutuen vesirajan tarjoamaan ympäristöön maalla ja vedessä.”

Villoveega – Jazz på Grundsprååtji (Karlebydialekt). Näyttelijä ja laulaja Isa Lindgren-Backman ja jazzmuusikko Mika Mylläri orkestereineen esittävät uutta suomenruotsalaista jazzmusiikkia.

SAARISTOKESKUS KORPOSTRÖM, la 5.8.

Kulttuuriosuuskunta Uulun muusikot ja kädentaitajat esiintyvät metsän siimeksessä kolme tuntia. Esitystä voi toki piipahtaa katsomaan lyhyemmänkin aikaa. ”MetsäFolk on lähiluontoon viety kulttuuritapahtuma, jossa hiljaiset akustiset konsertit ja käsityönäytökset sulautuvat osaksi luontokokemusta. Tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen kattauksen kulttuuria saaristoympäristössä ja hyvän syyn jalkautua luontoon sekä tutustua paikallisiin kohteisiin. Tämä ainutlaatuinen yhdistelmä musiikkia, luontoa, käsityötä ja yhteisöllisyyttä luo kulttuurielämyksen, joka ei jätä ketään kylmäksi.” Esiintymässä: Laura Moisio kitara, Juhani Nyrhinen veisto

BUSKING (eng. katuesiintyminen) on TARGET Helsinki ensemblen paikasta toiseen julkisissa tiloissa siirtyvä nykytanssiduetto, josta nähdään Korpoströmin ympäristöön kuratoitu versio. Esitys on osa TARGET Road Trip -kiertuetta. ”Teos tuo arkipäiväisen elämän keskelle palan tanssitaidetta ohikulkijoiden kohdattavaksi. BUSKING syntyi halusta tehdä tanssitaiteilijan työtä ilman seiniä, tiloja ja rakenteita sekä tuoda taidetta lähelle ihmisiä.”Koreografia ja tanssi: Elina Häyrynen, Natasha Lommi Äänisuunnittelu: Janne Hast ja Josu Mämmi

Sånger vid havet: Klassisen musiikin esiintymistuokio käsittää 25 minuutin ohjelman, jossa on viisi laulua G. Nyströmin Sånger vid havet -laulusarjasta sekä kolme kappaletta P. Isomäen sarjasta Fyrer (Majakat). Muusikot: Anita Franklin – laulu, Jaana Luuppala – piano, Jukka Rajala – trumpetti

Kulttuurilossi löytyy Instagramista @kulttuurilossi sekä Facebook-tapahtumasta, josta löydät aina ajantasaiset ohjelmatiedot.

Järjestäjät: Suomen Kulttuurirahaston Satakunnan ja Varsinais-Suomen rahastot

Yhteistyökumppanit: Läntinen tanssin aluekeskus, Svenska kulturfonden, Taiteen edistämiskeskus, Varsinais-Suomen liitto

Lisätiedot:

Hankekoordinaattori Sari Torvinen
etunimi.sukunimi@skr.fi
044 906 4764