Siirry sisältöön
Haku

Koulutus: Ilmoittajansuojelu osana asiantuntijatyötä

Tervetuloa oikeusministeriön järjestämään ilmoittajansuojelulain koulutustilaisuuteen! Koulutus on tarkoitettu Varsinais-Suomen kuntaorganisaatioiden johdolle ja ilmoitusten käsittelijöille.

Koulutus järjestetään etätilaisuutena 22.8.2024 klo 9-15:30. Koulutuksessa käymme syvällisesti läpi ilmoittajansuojelulain sisältöä ja vaatimuksia. Keskustelevan tilaisuuden aikana voimme käydä kattavasti läpi myös laista heränneitä kysymyksiä tai haasteita. Koulutus edesauttaa osallistujien asiantuntemuksen kehitystä ja siten myös ilmoittajansuojelulain tarkoituksen ja tavoitteiden tehokkaampaa toteutumista. Lain velvoitteet on tärkeä ymmärtää myös siksi, ettei ilmoitusten käsittelyprosessissa tapahdu lainvastaisuuksia. Kouluttajana toimii oikeusministeriön erityisasiantuntija Patrik Härmä.

Koulutuksessa käsittelemme muun muassa lain soveltamisalaa, suojelun edellytyksiä, ilmoituskanavan ja käsittelyprosessinvaatimuksia sekä salassapidon ja luottamuksellisuuden merkitystä niin ilmoitusten käsittelyprosessissa kuin mahdollisissa jatkomenettelyissä. Koulutuksen sisältöä räätälöidään toiveiden mukaan, joten jätäthän kysymyksiä, joita toivot koulutuksessa käsiteltävän.

Tilaisuus järjestetään 22.8.2024 klo 9-15:30 etäyhteyksin Microsoft Teamsin välityksellä.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan 21.8.2024 klo 12 mennessä.

Koulutus on osa oikeusministeriön Ilmoittajansuojelulain koulutushanketta. Hanke on saanut osarahoituksen EU:n ISF-rahastolta.