Siirry sisältöön
Haku

Etelä-Suomi Euroopassa: Aluekehitys, tuloksia vai tuhlausta? – keskustelu Turun Eurooppa-foorumissa 

Turussa käydään Euroopan tulevaisuuskeskustelua jälleen 30.8.-1.9.2023. Tämän vuoden Eurooppa-foorumin teemana on Muuttuva Eurooppa. Kansanlaiskeskustelua kirittävät myös lähestyvät presidentinvaalit ja eurovaalit. Eurooppa-foorumin ohjelma löytyy: https://europeforum.fi/ohjelma/ 

Eurooppa-foorumin kolmannen päivän aiheena on Suomi Euroopassa. Varsinais-Suomen liitto järjestää perjantaina Etelä-Suomen kumppaneiden (Etelä-Karjala, Kymenlaakso, Päijät-Häme ja Uusimaa) kanssa keskustelutilaisuuden aluekehitysrahoituksen tulevaisuudesta Turun Köysiteatterilla, Linnankadulla.  

Koheesiopolitiikka, jonka tavoitteena on vähentää kehityseroja alueiden välillä, on maatalouspolitiikan ohella toinen Euroopan unionin budjetin suurista menoeristä. Etelä-Suomen maakunnat herättelevät keskustelua koheesiopolitiikan uudistamisesta ja tarpeesta kasvattaa aluekehitysrahoituksen vaikuttavuutta.   

Aluekehityksen uudistustarpeista on tilaisuudessa puhumassa Turun kaupungin tutkimusjohtaja Timo Aro. Paneelissa ovat keskustelemassa Euroopan parlamentin jäsen Nils Torvalds (r), Euroopan koheesiopolitiikan tulevaisuutta pohtivan työryhmän suomalainen jäsen Sari Rautio (kok), työ- ja elinkeinoministeriön yksikön johtaja Johanna Osenius ja Varsinais-Suomen maakuntajohtaja Kari Häkämies

Etelä-Suomen viisi maakuntaa – Uusimaa, Varsinais-Suomi, Päijät-Häme, Kymenlaakso ja Etelä-Karjala- tekevät tiivistä yhteistyötä kansallisessa ja EU-edunvalvonnassa. Yhteistyössä ovat mukana Turun ja Varsinais-Suomen Eurooppa-toimisto ja Helsingin EU-toimisto.

Malla Rannikko-Laine

Malla Rannikko-Laine

vt. edunvalvontajohtaja

+ 358 40 721 3429